La vaga general comença amb la paralització del torn de nit de les principals empreses de Catalunya

cartell 14N catala

El consum elèctric després de la mitjanit se situa en 24683 MW de consum real, i s’apropa molt al d’un diumenge

Segons fons dels comitès d’empresa i dels diferents piquets informatius d’arreu de Catalunya, ja han començat les aturades en els torns de nit de les principals empreses del país, que tenen el seu inici a les 22 hores, i el seguiment és massiu.

Entre d’altres podem informar que estan aturats els torns de nit de les empreses del sector industrial SEAT, Nissan, FICOSA, Robert Bosch, General Cable, Hayes Lemmerz, Indústries Teixidó, Frape, Delfi, Alstom, Roca Sanitaris. Destaquem també l’aturada total a la Petroquímica de Tarragona, recollida de la brossa viària, Pirelli, Iberpotash, Parc Logístic de Mercadona, Freixenet, Codorniu, Olis de Borges, San Miguel, Puleva, Makro, paqueteria de l’Aeroport de Barcelona. També cal destacar que l’activitat a Mercabarna està pràcticament aturada.

 

Caiguda del consum a les 00:30 hores

En les primeres hores del torn industrial ja s’ha percebut la caiguda de consum elèctric enfront de la previsió de la Red Eléctrica Española en 1518MW. En total el consum elèctric se situa en 24683 MW de consum real, quan el previst per la REE és de 26201MW. Ens apropem, doncs, molt al consum que es va realizar la nit del diumenge al passat dilluns (el mínim de consum a aquesta hora de la setmana), que va ser de 24010 MW. Aquesta dada indicat que l’activitat económica deguda al seguiment de la vaga general al primer torn s’assembla més a un diumenge que a un dia laboral normal.

 

Ampli seguiment de la vaga en premsa impresa

Com és conegut, la vaga general del 14-N s’inicia el dia d’abans en la premsa impresa.

La vaga en la premsa diària impresa de la ciutat de Barcelona i d’abast nacional català ha estat un èxit i la participació es pot xifrar en el 75% del total dels professionals que integren les plantilles de les empreses editores i impressores de premsa. Els quatre sindicats que han convocat als treballadors de premsa de Catalunya a la vaga –UGT, CCOO, SPC i UPIFC- valoren molt positivament la participació i afirmen que ha estat un èxit. Aquesta ampla aturada ha estat l’inici de la vaga general que ha de culminar amb la jornada de l’endemà, 14 de Novembre, que es convoca arreu de la Unió Europea.

La vaga s’ha iniciat de bon matí registrant-se ja en els primers torns de treballadors de les àrees de serveis i gestió l’adhesió activa a l’aturada; els treballadors de redacció i finalment els de tallers, per aquest ordre, s’han sumat a la  vaga general.

Al migdia més d’un centenar de professionals de premsa s’han concentrat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant la Generalitat, per fer avinent a les principals autoritats del país la seva adhesió a la vaga i el rebuig a totes les mesures de restriccions i retallades dels drets laborals i socials que s’han imposat. La crisi i les mesures “reformadores” afecten molt durament a tots els professionals que treballen en els diversos mitjans de comunicació, que des de fa anys suporten ERO’s i altres mesures reguladores, i aquesta agressió no s’atura.

Precisament, això s’ha fet del tot evident avui, quan s’ha notificat ja oficialment l’acomiadament de 19 professionals del diari El País a la seva delegació de Barcelona, integrats en la llista de 129 persones afectades de l’empresa editora de El País a tot l’estat. Per això el professionals de tots els mitjans de comunicació que s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume, en acabar, han anat a expressar la seva solidaritat als companys de El País a la seu d’aquest diari al centre de Barcelona. Allà, una treballadora de la redacció del rotatiu ha explicat que en aquells mateixos moments s’estaven lliurant les cartes d’acomiadament del personal afectat per l’ERO i ha demanat que col·lectivament es comptés en veu alta fins al número 129, per recordar la xifra total d’acomiadats. Els manifestants han tallat durant uns minuts al trànsit el carrer Consell de Cent, on hi ha la seu de El País, exhibint dues pancartes de protesta.

Tanmateix, des d’aquesta mitjanit l’aturada és total a TV3 i al conjunt de la CCMA – Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.


Intensificació de l’activitat dels piquets informatius

Aquesta matinada s’intensificarà l’activitat dels piquets informatius arreu de Catalunya. El secretari general de la UGT de Catalunya participarà a les 7 del matí al piquet informatiu de Plaça Catalunya / Passeig de Gràcia, i a les 12 hores del migdia acudirà al piquet del Centre Comercial Les Glòries. A les 13.30 hores se sumarà a la reunió de piquets a la Plaça Universitat amb la resta de sindicats, on farem una valoració de la jornada. 

Comments are closed.