L’ajuntament d’Esparreguera vol externalitzar la gestió de la residència Can Comelles i subrogar els 46 treballadors, que representen el 20% del personal laboral del consistori

esparreguera
El comitè unitari ha convocat una concentració de protesta demà a les 18h a la Plaça de l’Ajuntament, ja que se’ls ha negat la paraula durant el Ple Municipal

El comitè unitari de treballadors de l’Ajuntament d’Esparreguera (Baix Llobregat), integrat pels sindicats UGT, CCOO i SPPM-CAT, ha convocat per demà dimecres, 15 de març, una concentració a la Plaça de l’Ajuntament a les 18 hores, mitja hora abans de la celebració del Ple Municipal.

Els treballadors i les treballadors protesten per la voluntat de l’Ajuntament d’externalitzar la gestió de la Residència Municipal de Can Comelles mitjançant unaencomana (titularitat de l’administració però gestió externa) en favor de  l’empresa Sumar Empresa d’Acció Social, SL. Aquesta encomana de gestió suposarà la subrogació dels 46 treballadors municipals adscrits en aquell servei, que representen aproximadament un 20% de la plantilla del persona laboral de l’Ajuntament.

La convocatòria està motivada per la negativa del Consistori a donar la paraula al comitè unitari durant el Ple de dimecres, i per això faran la lectura del seu posicionament al carrer amb megàfon.

Per al comitè aquesta externalització del servei respon a un interès polític que amaga la incapacitat de l’equip de govern per a gestionar un servei que, a dia d’avui, s’està oferint de manera eficient amb els actuals recursos propis. Tant l’assemblea de treballadors com el comitè ja han demanat l’Ajuntament en les darreres setmanes que abandoni el seu propòsit sense perjudici de què es puguin valorar amb la representació dels treballadors altres possibles fórmules per optimitzar el servei, sense que cap d’elles suposi la pèrdua de la condició de treballador de l’Ajuntament d’Espareguera per part de cap de les empleades i empleats.

Comments are closed.