Lamentem la manca de voluntat de la direcció de Nissan per assolir un acord

Pla d’un operari acabant de revisar un vehicle a la planta de muntatge de Nissan de la Zona Franca. Imatge publicada el 16 de gener de 2019 (Horitzontal).

Després de la reunió mantinguda ahir en la Direcció General de Treball entre el Comitè d’Empresa i la direcció de Nissan, des del Comitè d’Empresa volem manifestar:

  • Que vam estar més de 17 hores reunits per trobar un acord que beneficiï ambdues parts (empresa i treballadors).
  • Que si la reunió d’ahir no va acabar en acord va ser perquè la direcció de Nissan va decidir finalitzar les negociacions quan va entendre que les seves necessitats ja estaven cobertes.
  • Que entenem que havíem aconseguit arribar a avenços importants en alguns punts però que encara hi havia temes molt importants per aclarir, com els increments salarials i la garantia d’ocupació per als treballadors actuals, punts que la direcció de Nissan no va tenir cap interès a resoldre.
  • Davant de l’immobilisme de la direcció de Nissan pel que fa les propostes plantejades, el Comitè d’Empresa manifesta el seu rebuig més absolut a la manca de respecte a la repressió sindical i al conjunt de treballadors de Nissan.
  • Ens sembla lamentable que la direcció de l’empresa no sigui capaç d’oferir garanties reals d’ocupació per als treballadors i les treballadores que segueixen treballant en els centres de Zona Franca i Montcada, tot i que el Comitè hagi fet innumerables propostes d’apropament.
  • Ens sembla totalment desproporcionada la proposta de la direcció, que ni tan sols vol mantenir els increments de l’IPC després d’anys en què la plantilla ha hagut de suportar nombrosos sacrificis.
  • El Comitè d’Empresa manifesta la seva voluntat de seguir negociant amb l’únic objectiu de trobar un acord vàlid per a les dues parts.

Comments are closed.