Lamentem que el Vallès Oriental perdi Bacardi, però ens mostrem satisfets pel manteniment dels llocs de treball

bacardi_2Després que al mes de març de 2016 tingués lloc el trasllat de la producció de Bacardi a Itàlia i que el servei de logística de l’empresa s’externalitzés definitivament a finals d’any, el passat 4 de juliol va iniciar-se el període de consultes per a procedir al trasllat definitiu de les oficines de Mollet del Vallès a Barcelona.

Divendres passat, 14 de juliol, va signar-se l’acta d’acord per a traslladar les oficines, on actualment hi treballen 135 treballadors i treballadores de la companyia, a l’edifici El Triangle de la plaça Catalunya. Aquest acord contempla compensacions econòmiques per la desaparició del servei de menjador i d’ajuda al transport pel canvi del centre de treball, així com l’amortització de cinc llocs de treball. A aquests treballadors se’ls aplicaran les condicions de l’ERO de març de 2016.

Amb el trasllat, previst per al mes d’octubre de 2017, es posa punt i final a la presència de l’empresa Bacardi a la localitat de Mollet del Vallès des de principis dels anys 70.

Des de la Federació d’Indústria, Construcció i Agro (FICA) de la UGT al Vallès Oriental-Maresme considerem aquest trasllat una pèrdua important pel que suposa perdre una empresa forta i de fama internacional a la comarca. Però, per altra banda, ens mostrem satisfets perquè aquest trasllat només impliqui l’amortització de cinc llocs de treball i permeti el manteniment de la resta, i que, amb les compensacions pactades, aquest trasllat sigui com menys traumàtic possible per als treballadors i les treballadores que veuen desplaçat el seu centre habitual de treball.

Comments are closed.