L’audiència nacional dona la raó a la UGT i declara nul l’ERTO de reducció de jornada i sou a una part de la plantilla de Ferrovial Servicios a bordo

huelgaeneltren
La resolució considera que l’expedient era una represàlia per la convocatòria de vaga anunciada pels sindicats

L’Audiència Nacional ha declarat nul l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació de jornada i salari que l’empresa Ferrovial ha aplicat unilateralment a 452 treballadors i treballadores de l’àrea de Servicios a Bordo arreu de l’Estat.

La UGT havia interposat una demanda de conflicte col·lectiu davant l’Audiència Nacional perquè enteníem que aquesta mesura no s’ajustava a dret. Ara, la resolució declara que Ferrovial ha conculcat el dret de llibertat sindical i de vaga dels treballadors en haver aplicat de forma unilateral les reduccions de jornada i, per tant, de salari.

A Catalunya, 70 dels 400 treballadors i treballadores de Servicios a Bordo que operen a l’Estació de Sants estaven afectats per aquest ERTO, amb una reducció del 10% de la jornada i del salari. La sentència restitueix la jornada laboral completa de la plantilla afectada i suposa la devolució de 200 euros bruts mensuals per treballador.

L’Audiència Nacional ha jutjat que la mesura lesiona aquests drets constitucionals ja que va utilitzar el procediment de l’ERTO com a represàlia a la convocatòria de vaga anunciada pels representants dels treballadors per denunciar el bloqueig de les negociacions del conveni col·lectiu. Alhora, la sentència de l’Audiència Nacional posa en dubte el caràcter conjuntural de la mesura proposada per Ferrovial Servicios.

La UGT es mostra satisfeta amb el resultat d’aquesta sentència que reafirma el posicionament del nostre sindicat que en reiterades ocasions ha denunciat l’absurditat de l’estratègia esgrimida per Ferrovial amb l’ERTO i la vulneració que suposava per als drets fonamentals dels treballadors ja que no existia cap causa per a una mesura tan lesiva.

 

Comments are closed.