L’AVALOT demana la convocatòria JA d’una vaga general

planta_vagab
L’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya considera que tant les agressions a treballadors públics i pensionistes imposades pel govern central i català com els plantejaments que s’estan fent a la mesa del diàleg social per part del govern i de la patronal no deixen una altra sortida que la convocatòria urgent d’una vaga general a l’Estat.

L’Avalot considera que els treballadors i les treballadores hem de donar una resposta contundent a les mesures del govern de l’Estat -adoptades i fins i tot agreujades pel govern de la Generalitat- per reduir el dèficit públic, que tornen a perjudicar únicament les classes més desfavorides de la societat amb retallades salarials i socials, mentre que no es demana cap mena de sacrifici ni solidaritat als que més tenen i/o que ens han ficat en aquesta crisi econòmica (com, per exemple, el sector financer i especulatiu).

Aquesta situació només es pot agreujar amb la reforma laboral que vindrà. La patronal, amb els seus plantejaments maximalistes i immovilistes, està impossibilitant des d’un inici qualsevol tipus d’acord i està forçant el govern a decretar unes reformes que suposaran un pas enrere en els drets laborals i socials d’aquest país, especialment pel que fa a la gent jove treballadora, i que a més no serviran ni per crear més ocupació i per sortir de la crisi. Les propostes que planteja la patronal busquen un model de mercat de treball on els joves estiguem en situació de semiesclavatge i on s’imposi i es normalitzi la precarietat laboral al llarg de tota la vida i per al conjunt dels treballadors i les treballadores.

Per això, l’Avalot considera que ara és el moment de plantar cara, convocar una vaga general per defensar els nostres drets i no fer ni un pas enrere. Hem de deixar clar als governants que les agressions d’aquest tipus no quedaran sense resposta.

Comments are closed.