L’AVALOT denuncia que els joves són ninots per al mercat de treball

clic-miedo.jpg
Els joves de la UGT de Catalunya han denunciat avui davant d’una OTG el nivell d’atur i de precarietat que pateixen, així com que només l’1,3% dels joves troba feina a través del SOC

Aquest matí, una desena de clics de Playmobil han fet cua davant de l’Oficina de Treball de la Generalitat del carrer de Sepúlveda de Barcelona. Amb aquesta acció (en el marc de la campanya "Amb l’aigua al coll") l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya ha volgut denunciar que els treballadors joves són ninots per al mercat laboral, que entren i surten d’aquest segons interessa, amb una taxa de temporalitat del 90% i una taxa d’atur del 38%. Segons les dades que s’han publicat avui, l’atur juvenil ha augmentat durant el mes de gener en un 4,9%.

Per això, l’Avalot ha demanat al Govern una aposta clara per un servei públic d’ocupació de qualitat, que serveixi per insertar els joves en el mercat de treball. Actualment només l’1,3% dels joves troba feina a través del SOC. Però en línia contrària va la darrera decisió del Departament de Treball de la Generalitat: eliminar les escoles taller, cases d’oficis i tallers d’ocupació, totes elles polítiques actives d’ocupació dirigides a joves en risc d’exclusió social.

En aquest enllaç trobareu el vídeo de Canal UGT amb les imatges de l’acció d’aquest matí i les declaracions de Chakir el Homrani, portaveu nacional de l’Avalot. 

I en aquest altre enllaç trobareu les fotos de l’acció.{mxc}

Comments are closed.