L’empresa Eulen presenta un ERO que afectarà 362 treballadors

netejaL’empresa Eulen ha presentat un ERO que afecta a 362 treballadors i treballadores que treballen donant servei a ENDESA. Dits serveis s’han perdut a la licitació del concurs i han estat adjudicats a una altra empresa de Contact Center, Atento.

Davant d’aquesta situació els sindicats CCOO, USOC, CGT, SO, AST i la UGT de Catalunya posen en marxa una fase de negociació per  intentar millorar les condicions en les que es troba la plantilla.

En aquest conveni la subrogació (tal com marca l’estatut de treballadors) no està prevista. Per això, no és coherent que la nova empresa hagi començat el procés de selecció sense saber el número de personal que es necessita realment pel servei d’Endesa.

Actualment, la negociació es troba a la fase inicial de l’expedient però ja s’han fet propostes per part de l’empresa com per exemple, cobrir vacants en el grup Eulen, és a dir, un pla d’acompanyament social i de recol·locació. La valoració davant d’aquesta proposta és que a dia d’avui dites vacants són fora de Barcelona i Catalunya, comportant una mobilitat geogràfica que els treballadors i les treballadores no es poden ni plantejar. A més, els requisits que es demanem per aquets llocs de treball són difícils de poder complir-los.

Des de la part social, s’han fet dues propostes. Per una banda, que l’expedient sigui obert i voluntari a tots els treballadors – encara que no estiguin afectats – per així crear noves vacants pels afectats que vulguin continuar a l’empresa. I l’altre proposta és que els 362 treballadors i treballadores seran tractats tots per igual, indistintament del tipus de contracte que tingui.

Aquestes dues propostes de la relació de llocs de treball proposades pels sindicats està esperant resposta per part de l’empresa. La propera reunió de la mesa negociadora serà dimarts vinent, 20 d’octubre.

Comments are closed.