L’empresa GYD Ibérica anuncia 12 acomiadaments i el Comitè tem que sigui l’inici d’una retallada de plantilla més gran

carta-credit
S’han convocat aturades d’una hora per torn el proper dimarts

La direcció de l’empresa GYD Ibérica (El Prat de Llobregat), filial del grup alemany Giesecke & Devrient dedicada a la fabricació de targetes de crèdit, ha comunicat al comitè d’empresa l’acomiadament de 9 treballadors de la planta barcelonina i 3 de la planta de Madrid.

Aquests acomiadaments es produeixen arran de la implantació d’un nou sistema de treball en línia (Lean), malgrat que la direcció va assegurar que no comportaria cap retallada de personal, ans al contrari, es produirien noves contractacions per abastir la línia.

El comitè d’empresa denuncia l’engany de la direcció i tem que es puguin produir més acomiadaments, ja que ara el nou sistema funciona a dos departaments i encara s’ha d’implementar a la resta de departaments de producció.

A més, la multinacional està implementant un programa (P100) amb l’objectiu d’estalviar 100 milions d’euros en dos anys a nivell de tot el grup, que afectaria no només els departaments de producció, sinó també els serveis centrals, tot i que no ha especificat encara l’afectació que pot tenir en la plantilla.

Cal destacar que des de l’any 2002 GYD Ibérica no ha tingut pèrdues i ha anat incrementant beneficis, i preveu tancar aquest exercici amb un benefici net d’uns 2 milions d’euros.

Davant d’aquesta situació, el comitè ha convocat el proper dimarts, 4 de novembre, aturades d’una hora per torn (de 13 a 14 hores, de 14 a 15 hores i de 22 a 23 hores) i demana a la direcció que expliqui quins són els objectius marcats des d’Alemanya i la repercussió sobre la plantilla.

La planta de GYD Ibérica del Prat té una plantilla de 390 treballadors, i la de Madrid, 90 empleats.

Comments are closed.