Les empreses del transport sanitari anuncien desvinculació del conveni del sector i modificació de condicions de treball

ambulanciaEls sindicats convoquen manifestació el 14 d’octubre i vaga els dies 28, 29, 30 i 31 d’octubre

Avui algunes empreses del transport sanitari pertanyents a la patronal ACEA (com TSC, Condal, Ambulàncies Egara, SSG, Ambulàncies Reus o Transport Sanitari Terres de l’Ebre) han convocat els seus respectius comitès d’empresa per comunicar-los la intenció de desvincular-se del conveni del sector mitjançant l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, que permet la modificació substancial de les condicions de treball (jornada, horaris, remuneració, etc.) quan existeixin raons provades econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció.

D’aquesta manera, les empreses del sector volen justificar la retallada salarial del 9,2% que vénen aplicant a les plantilles des del mes de juliol, després del conflicte col•lectiu presentat pels sindicats.

Des de la UGT de Catalunya no podem entendre que empreses que no deixen d’obtenir beneficis insisteixin en l’abús que suposa espoliar d’aquesta manera els seus treballadors i les treballadores. En aquests tres mesos, cadascun dels 4.800 professionals del sector ja han perdut entre 540 i 600 euros.

A partir d’ara s’obre a cada empresa un procés de negociació d’uns quinze dies. Si no s’arriba a acord, serà l’autoritat judicial qui determini la resolució. Des de la UGT de Catalunya farem un seguiment laboral i jurídic empresa per empresa per trobar la millor forma de resposta possible.

Tanmateix, davant d’aquesta agressió els sindicats hem convocat una nova tongada de mobilitzacions al sector, amb manifestació el dia 14 d’octubre i vaga els dies 28, 29, 30 i 31 d’octubre.

La UGT de Catalunya fem una crida al sentit comú per part de la patronal i de les empreses concessionàries del servei de transport sanitari per tal que reconsiderin aquest cop brutal al poder adquisitiu de 4.800 famílies i un abaratiment de costos que posa en perill l’atenció assistencial a la ciutadania.

 

Comments are closed.