Les entitats d’autònoms de Catalunya registren la convocatòria de vaga per al 14-N

cartell 14N catalaA les 10h, a la seu del Departament d’Empresa i Ocupació

La Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC – UGT de Catalunya), l’Associació de Transportistes Agrupats Condal (ASTAC CONDAL), la Federació Sindical de Treballadors Autònoms Dependents – CCOO (FS TRADE-CCOO), el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), la Taula d’Autònoms de Catalunya (TAC) i Unió de Pagesos comunicaran el proper divendres, 2 de novembre, per escrit al Departament d’Empresa i Ocupació la seva adhesió a la convocatòria de vaga general del 14 de novembre. L’entrada de l’escrit a registre tindrà lloc a les 10 hores a la seu del Departament (c. de Sepúlveda, 148-150).

Aquestes organitzacions fan una crida a tots els treballadors i treballadores autònoms de Catalunya perquè interrompin la seva activitat professional i prestacions de serveis a tercers durant el 14-N. Entre d’altres, addueixen els següents motius:

 • El refús de les polítiques pressupostàries restrictives del Govern de l’Estat, que porten de manera progressiva a desmantellar els sistemes de protecció i cohesió social. Unes politiques que castiguen l’economia productiva, el treball autònom i el consum, amb mesures com l’increment de l’IVA o de les retencions dels ingressos per treball, mentre s’amnistia als defraudadors.
   
 • El refús de les polítiques pressupostàries restrictives del Govern de la Generalitat de Catalunya,que, juntament amb les retallades dels serveis socials bàsics,porten de manera progressiva a desmantellar els sistemes de protecció i cohesió social, a més de repercutir negativament en l’activitat econòmica i en l’ocupació. L’efecte directe d’aquestes polítiques en el col·lectiu del treball autònom està a la vista: a Catalunya, la Seguretat Social ha perdut 59.664 autònoms i autònomes cotitzants des del 31-12-2007 fins al 30-09-2012.
   
 • L’exigència de continuar desenvolupant l’Estatut del Treball Autònom perquè faciliti la millora de les condicions de treball i de vida dels autònoms, i, en particular, de modificar urgentment aquesta Llei per garantir i tutelar l’exercici dels drets dels autònoms econòmicament dependents, davant les empreses i administracions que els contracten i que no volen reconèixer la seva condició.
   
 • La reivindicació de continuar la millora de la protecció social dels autònoms i la seva progressiva equiparació en drets i obligacions amb la de tots els treballadors, com el de una prestació per cessament d’activitat digna i a la que no sigui gairebé impossible d’accedir.
   
 • La demanda de polítiques actives de suport i plans de reconversió per a sectors del treball autònom durament castigats per la crisi com, entre d’altres, el transport, la construcció, el comerç familiar o l’agricultura i ramaderia.
   
 • L’exigència als governs central i autonòmic que garanteixin l’accés al crèdit dels autònoms, empreses i famílies, com a element bàsic per contribuir a la creació de treball i de riquesa, i que condicionin els ajuts a les entitats financeres al compliment d’aquest objectiu.

Comments are closed.