Les “Kellys”, la CGT i la CNT agredeixen els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya d’hostaleria

Ahir van conculcar el dret de reunió i de negociació col·lectiva dels membres de la comissió negociadora del Conveni Col·lectiu d’Hostaleria de Catalunya, ja que van impedir per la força que se signés el preacord del conveni
Ahir s’havia de celebrar la reunió de la comissió negociadora del Conveni Col·lectiu d’Hostaleria de Catalunya per signar el preacord a què es va arribar el passat mes de juliol. Finalment, aquesta reunió no es va poder celebrar perquè membres de les “Kellys”, la CGT i la CNT van impedir per la força l’entrada a membres d’aquesta comissió negociadora. Els i les representants de la UGT de Catalunya van estar retinguts durant més de dues hores al lloc de la reunió per l’actitud violenta d’aquests “sindicalistes”, sense representació a la comissió negociadora, que van arribar a colpejar la porta de la sala on es trobaven. Per tant, es va acordar ajornar la signatura del preacord del conveni fins a nova data.

Després de requerir la presència dels Mossos d’Esquadra per considerar que la seva integritat física podia córrer perill, els delegats i les delegades de la UGT de Catalunya van abandonar les instal·lacions escortats per la policia, però un cop al carrer van patir agressions verbals i físiques per part de les representants de l’associació de cambreres de pis i dels seus “companys”, agressions que no van anar a més per la intervenció de les forces de seguretat. Tot i així, els i les membres del nostre sindicat van rebre increpacions, cops amb pals de bandera, cops de puny, empentes i sacsejades.

Des de la UGT de Catalunya denunciem les agressions sofertes ahir, així com les amenaces que reben els nostres delegats i delegades d’hostaleria des de fa temps per part de les “Kellys” (representades i assessorades pel despatx professional Laie) i els seus “companys”, que no ens faran acovardir-nos ni renunciar a la signatura del nou Conveni d’Hostaleria, ja que es tracta d’un bon acord que, entre d’altres millores, posa fre a les externalitzacions al sector, ja que garanteix que s’apliquin les condicions econòmiques que marca el conveni als treballadors i les treballadores de les empreses multiserveis que contracten hotels i restaurants per externalitzar activitats pròpies. Però sembla que les “Kellys”, en lloc de felicitar-se perquè aconseguim les seves reivindicacions, se senten amenaçades per l’acord, i el seu grau d’agressivitat va en augment quant més a prop veuen la signatura del conveni.
Esperem que la signatura del conveni posi fi a les mentides i les manipulacions de les “Kellys” -aplaudides per la CGT i la CNT-, que llencen difamacions com que l’acord permet la cessió il·legal de treballadors o que permet les externalitzacions… Qui permet les externalitzacions és la prioritat aplicativa dels convenis d’empresa enfront dels sectorials, gràcies a la reforma laboral del PP; qui permet la cessió il·legal de treballadors és l’incompliment per part dels empresaris de l’article 43 de l’Estatut dels Treballadors, i no el conveni col·lectiu. I malgrat tot això, amb aquest conveni aconseguir millorar les seves condicions, ja que amb la garantia d’aplicació de les mateixes condicions econòmiques que el conveni sectorial posem límit a la precarització de les persones treballadores d’empresa multiservei, que per la mateixa feina cobren un 30% menys que els treballadors emparats pel conveni sectorial.

Comments are closed.