Les mobilitzacions de la plantilla de Blanco aconsegueixen aturar l’ERO presentat

blanco1La direcció de Blanco ha comunicat que retira l’últim ERO presentat, després de la vaga i les mobilitzacions del passat 21 d’octubre on la plantilla va mostrar el seu rebuig rotund a les accions i la política duta a terme per la companyia.

Des de la UGT reclamem mesures que no siguin traumàtiques per a les treballadores i les treballadors de Blanco, així com un pla de viabilitat seriós i realista per garantir el futur de la companyia.

Davant el nou escenari, els sindicats hem desconvocat els nous dies de vaga previstos, amb l’objectiu d’iniciar un nou període de diàleg constructiu que permeti abordar les mesures necessàries per fer l’empresa viable.

No obstant això, la companyia ja ha comunicat que la nòmina corresponent al mes d’octubre serà fraccionada en 4 pagaments, decisió que hem denunciat davant la Inspecció de Treball.

Així mateix des de la UGT havíem denunciat aquest dimarts a la Inspecció de Treball de guàrdia  que  la direcció de Blanco no havia anunciat als representants dels treballadors la seva intenció de no renovar els contractes de lloguer dels locals als centres comercials La Maquinista i Esplau. Enteníem que aquesta decisió havia d’haver estat comunicada al Comitè perquè afectava una vintena de treballadores i treballadors, més del 10% de la plantilla de Catalunya. La Inspecció ha donat la raó al nostre sindicat i, com exigíem, obliga la direcció de Blanco a pagar un permís retribuït per als treballadors afectats fins que se solucioni la situació actual de la companyia.

Comments are closed.