Les patronals del sector de la neteja d’edificis i locals es reafirmen en la congelació salarial per al 2017, increments insuficients durant quatre anys i retallar l’antiguitat

Ahir, 24 de gener, va tenir lloc una nova reunió de negociació del conveni del sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya, en què les patronals van realitzar la següent proposta:

  • Any 2017 sense increment salarial, amb un únic pagament en compensació per la congelació salarial de 35 euros bruts per al personal a jornada completa.
  • Per als següents quatre anys (2018-2021), un increment de l’1% anual.
  • Retallar l’antiguitat.

Això significa que les patronals continuen mantenint la proposta de congelació salarial per al 2017 -fet que suposaria dos anys seguits sense increments salarials-, a més d’uns increments absolutament insuficients per als següents quatre anys.

La UGT i CCOO hem tornat a rebutjar aquestes propostes inassumibles, ja que suposen una pèrdua de drets i de poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores de la neteja. Si les patronals continuen immobilistes en la propera reunió del dia 8 de febrer, haurem de donar una resposta sindical contundent i continuar amb les mobilitzacions després de les concentracions del passat 17 de gener.

Comments are closed.