Les quatre empreses d’Impresia Ibérica faran vaga dijous pel tancament de la planta de Sant Vicenç dels Horts

rotocayfoLa direcció ha iniciat unilateralment els trasllats i ha faltat al seu compromís de realitzar una negociació conjunta amb totes lesempreses (Rotocayfo, Cayfosa, Cayfo y Asociados, y Directo Plancha)

Ahir va tenir lloc una reunió de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya per la convocatòria de vaga de les quatre empreses del grup Impresia Ibérica del centre de treball de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

La mediació va finalitzar sense acord, de manera que continua endavant la convocatòria de vaga per al proper dijous, 4 de desembre, per als més de 200 treballadors i treballadores de les empreses Rotocayfo, Cayfosa, Cayfo y Asociados, y Directo Plancha.

Impresia Ibérica va adquirir l’empresa d’arts gràfiques Printer i la va segregar en aquestes quatre empreses, i ara pretén desmantellar paulatinament el centre de treball de Sant Vicenç dels Horts.

Des d’aquella subrogació la direcció de l’empresa ha tingut com a principal objectiu de la seva gestió la reducció de plantilla i dels costos, basant-se en la retallada dedrets dels seus treballadors.

L’últim semestre la direcció del grup Impresia Ibérica ha anunciat el tancament del centre de treball de Sant Vicenç dels Horts, traslladant el potencial industrial al centre de treball de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). La direcció ha iniciat unilateralment els trasllats i ha faltat al seu compromís de realitzar unanegociació conjunta amb totes les empreses del centre, amb mesures notraumàtiques que respectessin el manteniment dels llocs de treball així com el manteniment dels drets dels treballadors del centre del Baix Llobregat.

Els representants dels treballadors demanen el manteniment de l’ocupació, el laudo arbitral de 30 de juliol de 2012, les condicions actuals de tots els treballadors del centre de Sant Vicenç dels Horts i que s’obri una mesa de negociació sobre les condicions globals del tancament i el trasllat a Santa Perpètua.

Les aturades seran de dues hores en cada torn de treball del dia 4 de desembre.

La plantilla de Rotocayfo ja va fer aturades de dues hores en cada torn de treball els passats dies 25, 27 i 28 de novembre.

Comments are closed.