LESMA Handling aprofita la reforma laboral per desfer-se del 30% de la plantilla a Girona

aeroport-girona
L’empresa es nega a contemplar el trasllat de treballadors a l’aeroport del Prat, on existeix una necessitat evident de personal, ni un ERO de caràcter temporal fins que arribi la temporada d’estiu

L’empresa Lesma Handling SL y otro UTE, que efectua la càrrega de maletes a l’aeroport de Girona per a Ryanair, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació abusiu i selectiu. Concretament, l’empresa vol acomiadar 24 dels 81 treballadors que conformen la plantilla.

Després de dues reunions amb la direcció de l’empresa, el comitè s’ha vist obligat a donar per finalitzat el període de consultes en considerar abusiu l’expedient, tant pel que fa al nombre d’afectats com pels criteris que l’empresa pretén aplicar.

Cada any, en finalitzar la temporada estiuenca, s’havia produït una baixada de vols; per exemple, l’any passat es van reduir un 40%, sense que això afectés la plantilla fixa, només es va prescindir del reforç d’estiu. Ara, però, amb una previsió de disminució de prop del 52%, es pretén eliminar un 30% de la plantilla.

Així mateix, l’empresa s’ha negat a contemplar el trasllat de treballadors a l’aeroport del Prat, en el qual s’ha implantat Ryanair i on existeix una necessitat evident de personal, ni a cap altra base de l’Estat on s’estan realitzant contractacions de personal. Tampoc ha volgut contemplar un ERO de caràcter temporal, basat en el creixement que es pot generar, com cada any, per l’augment en la campanya d’estiu de 2011.

Tots aquests elements ens fan pensar que l’empresa pretén aprofitar la recentment aprovada reforma laboral per eliminar treballadors que considera poc dòcils o incomodes i que abans de la reforma hauria hagut d’acomiadar reconeixent la improcedència dels acomiadaments.

Comments are closed.