L’Hospital de Sant Pau presenta un segon ERO per a 219 treballadors

hosp-sant-pau

El comitè d’empresa no negociarà cap expedient, perquè no s’ha demostrat que sigui necessari

La direcció de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona ha comunicat avui al comitè d’empresa la seva intenció de presentar un segon expedient de regulació d’ocupació per a 219 treballadors i treballadores durant 15 dies. El centre ho ha plantejat com una “ampliació” del primer ERO, ja que l’administració no va acceptar la seva pretensió inicial, que era d’una afectació de 15 mesos per a 63 treballadors.

La direcció del centre s’ha presentat ja avui una llista dels treballadors afectats i amb intenció de començar a negociar. El comitè d’empresa ha rebutjat aquest segon expedient i, tal com ja va fer amb el primer, es nega a cap negociació, ja que no s’ha demostrat que sigui necessària cap regulació d’ocupació a l’hospital.

El comitè d’empresa considera molt greu que la direcció del centre pretengui presentar un segon ERO només una setmana després de què la Generalitat n’hagi acceptat un, contràriament als arguments del comitè d’empresa, i que a més no tinguin suficient amb un ERO temporal que ja afecta 1.397 treballadors durant 15 dies.

Per a la UGT de Catalunya, en cap moment va quedar demostrat que el primer expedient fos necessari. De fet la mateixa resolució de l’ERO diu que “l’empresa no ha aportat en cap moment el contracte programa del 2011 amb el que es pugui determinar quins són els serveis i les activitats que deixaran de fer-se, i per tant és impossible determinar en quins serveis s’ha de produir una major disminució de la producció”.

Comments are closed.