Manifestació dels treballadors de manteniment de baixa tensió de l’aeroport del Prat

aeroport-del-pratDemà, a les 11 hores, la plantilla es manifestarà per la terminal T1 per denunciar la seva situació i informar als passatgers

Els treballadors externs de manteniment de baixa tensió de l’Aeroport de Barcelona a El Prat es manifestaran per denunciar que AENA adjudica concursos públics a empreses amb una situació financera deficient – arribant fins el 40% menys sobre el preu base de licitació -.

El 25 de febrer d’aquest any AENA va declarar uns beneficis nets de 833 milions d’euros durant l’exercici del 2015, un 74,2% més que l’exercici del 2014. Els resultats doncs, confirmem un benefici espectacular per l’empresa.

Les empreses per poder executar els concursos adjudicats actuen sobre els costos de la massa salarial, reduint el salaris i la plantilla que es dedica a donar aquest servei. Per si no fos suficient, els plecs tècnics en els quals es basa els concursos d’AENA permeten que les empreses adjudicatàries i les empreses que finalitzen els seus serveis puguin deixar als treballadors en una situació de buit legal sense poder sol·licitar la prestació de subsidi per desocupació, abocant als treballadors a una situació extrema.

Davant aquesta situació AENA demostra una falta total de sensibilitat social, carregant a les empreses que els adjudiquen els concursos tota la responsabilitat de la situació laboral dels treballadors que ja han demostrat i prestat el seu servei amb qualitat i fiabilitat en les instal·lacions d’AENA.

És per tot això, que des de la UGT de Catalunya es convoca una manifestació per aquest divendres, 18 de març, a les 11 hores que començarà a la sortida de la recollida d’equipatges i farà un recorregut per les diferents zones de la terminal T1 per denunciar el conflicte i per informar als passatgers.

Comments are closed.