Manifestació diumenge a Girona per una Catalunya Social

6abril pequeAquest cap de setmana estarà ple de reivindicació social i laboral a les Comarques Gironines, amb la celebració dissabte del Fòrum Social Català i la convocatòria de la manifestació diumenge contra les retallades i per una Catalunya social.

Videofòrum al FSCat Girona

La UGT Comarques Gironines participa aquest dissabte, 5 d’abril, al Fòrum Social Català Girona amb un videofòrum del documental “Somos andando”, sobre els treballadors per compte propi de Nicaragua, editat per la Fundació Sindicalistes Solidaris.

El documental explica la situació d’extrema vulnerabilitat dels treballadors que han hagut de crear la seva pròpia ocupació per la manca de treball assalariat i mostra les iniciatives que el sindicat Frente Nacional de Trabajadores de Nicaragua posa en marxa: una mútua sanitària, un fons de microcrèdits i una escola professional. El debat posterior a la projecció girarà a l’entorn de la desregulació del nostre mercat laboral i de la necessària organització dels treballadors i les treballadores.

El videofòrum tindrà lloc a les 12 hores a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (Campus de Barri Vell, Plaça Sant Domènec, 9, Girona).

Manifestació #6abril

D’altra banda, la UGT Comarques Gironines, CCOO, Unió de Pagesos i d’altres entitats socials han convocat el proper diumenge, 6 d’abril, una manifestació sota el lema “Defensem els nostre drets”. La manifestació sortirà a les 12 hores de la Plaça de la Independència de Girona.

Els sindicats i les entitats socials han convocat manifestacions i concentracions a la resta de l’Estat avui, 3 d’abril, contra les polítiques d’austeritat i retallades imposades a Europa i per exigir un canvi de rumb a partir de les properes eleccions al Parlament Europeu. Aquestes mobilitzacions s’emmarquen en la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES), que culminarà el dia 4 d’abril amb una euromanifestació a Brussel·les, en la qual participaran més de vint sindicats de diferents països. A Catalunya s’han convocat manifestacions a Barcelona i Girona el proper diumenge, 6 d’abril, en el marc de la campanya Per una Catalunya Social i sota el lema “Defensem els nostres drets”.

Comments are closed.