MCA-UGT rebutja l’ERO presentat per FCC serveis centrals, que afecta 24 treballadors a Catalunya

constructLa direcció vol acomiadar 222 dels seus serveis centrals, tres setmanes després d’haver-se adjudicat el major contracte de la història de la construcció de l’Estat

La Federació del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya rebutja l’ERO presentat per la direcció de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per a la seva divisió de Serveis Centrals. Aquest ERO suposa l’acomiadament de 222 treballadors i treballadores d’una plantilla de 468 (el 48% del total de la plantilla) dels seus cinc centres de treball. A Catalunya, aquest ERO afectaria 24 dels 61 treballadors que ocupen els serveis centrals i els serveis mèdics.

La MCA-UGT de Catalunya considera aquesta mesura totalment desproporcionada i recorda que se suma als acomiadaments col•lectius efectuats també en les divisions de Cmentos y Construcció de FCC. Aquest ERO torna a fer pagar els plats trencats de la crisi als treballadors i treballadores, i evita buscar mesures alternatives dirigides a reduir el nombre de treballadors i treballadores afectats i a evitar els acomiadaments traumàtics.

Des de la UGT critiquem l’oportunitat d’aquests acomiadaments col•lectius anunciats en ple mes d’agost, quan molts dels treballadors i les treballadores afectats es troben de vacances. Tanmateix, recordem que l’anunci d’aquest ERO es produeix només tres setmanes després que FCC s’hagi adjudicat el major contracte de la història de la construcció de l’Estat: la construcció de les tres línies de metro de Riad (Aràbia Saudita), que obre unes perspesctives de negoci i creixement molt importants per a l’empresa.

Per aquesta raó, MCA-UGT exigeix la retirada de l’expedient i reclama mesures alternatives (jubilacions anticipades, suspensions temporals d’ocupació, baixes voluntàries incentivades, etc.) amb la finalitat de reduir al màxim la destrucció d’ocupació.

Demà, dimarts 20 d’agost, tindrà lloc la primera reunió de la Comissió Negociadora

 

Comments are closed.