Més d’un terç de les consultes d’immigrants ateses per AMIC-UGT al SAIER són per homologar o convalidar estudis

amic-saierTot i que un 87% de les persones usuàries té estudis secundaris o superiors, el 88% no els ha homologat

Enguany l’AMIC ha iniciat també aquest servei d’assessorament per a treballadors nacionals que volen emigrar

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants a Catalunya (AMIC – UGT de Catalunya) gestiona dins del Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) de l’Ajuntament de Barcelona l’atenció de les demandes de formació, inserció laboral, habitatge i homologació/convalidació d’estudis.

L’any passat, AMIC – UGT de Catalunya va atendre al SAIER 2.161 consultes, més d’un terç de les quals (759) van ser per homologar o convalidar els estudis realitzats al país d’origen. Tot i que un 87% de les persones ateses tenia estudis secundaris o superiors, el 88% no els havia homologat. En aquest informe, que s’ha presentat aquest matí en roda de premsa, trobareu les dades del servei d’homologacions i convalidacions d’estudis durant l’any 2013, el perfil dels usuaris i usuàries i les perspectives de futur.

L’homologació dels estudis és una eina més del procés d’integració, complexa pels seus requeriments documentals, que permet a les persones millorar la seva ocupabilitat i l’accés a la formació reglada i ocupacional. Per a l’èxit del procediment és clau la informació de qualitat i el coneixement de la casuística.

El servei d’AMIC al SAIER ha incrementat el seu volum d’atenció al llarg dels darrers anys per la seva especialització i enfocament integral: no només donem bona informació basada en el bagatge sinó també suport i seguiment a la tramitació d’expedients. Cal destacar que és l’únic servei públic a Catalunya que fa aquesta tasca d’assessorament i seguiment tant per a estudis universitaris com no universitaris.

A més, enguany el SAIER ha incorporat al seu servei l’assessorament per a homologar estudis espanyols a d’altres països, davant l’important demanda de treballadors nacionals que volen emigrar.

Comments are closed.