Més de 400 instàncies contra les retallades en les Escoles Municipals de Barcelona

imeb2Els treballadors i les treballadores de les escoles municipals de Barcelona (IMEB – Consorci) s’han mobilitzat aquest matí per la dignitat laboral i professional del personal i esl centres.

Els treballadors i les treballadores s’han concentrat davant l’Ajuntament de Barcelona, coincidint amb la celebració del Ple, i han realitzat activitats lúdico-reivindicatives a la plaça Sant Jaume.

Posteriorment, els treballadors s’han dirigit a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de la plaça Sant Miquel per enregistrar individualment més de 400 instàncies amb la següent exposició dels fets:

En data i de gener de 2009, l’Ajuntament de Barcelona acorda l’adscripció del personal dels centres educatius de Barcelona en el Consorci d’Educació.

Tres anys després de fer-se efectiva aquesta adscripció voldria constatar que les meves condicions laborals i professionals han patit un progressiu deteriorament.

L’Ajuntament de Barcelona, lluny de tutelar aquest procés i mantenir la qualitat dels centres educatius i dels professionals que hi treballem, ha abandonat a les decisions del Consorci i el Departament d’Educació la situació dels nostres centres“.

Tanmateix, la petició d’aquestes instàncies individuals ha estat comuna: el retorn a la plantilla pròpia de l’Ajuntament, i deixar sense efecte l’adscripció al Consorci d’Educació de Barcelona.

En acabat, s’ha llegit un Manifest per les Escoles Muncipals de Barcelona.

Comments are closed.