Metrovacesa deixa en l’estacada els treballadors de la seguretat privada

metrovacesaLa no subrogació dels llocs de treball deixa al carrer 27 treballadors a Barcelona i un centenar més a Madrid

Metrovacesa va suspendre fa 15 mesos la seva cotització en Borsa i va passar a ser controlada pels bancs Santander, Bankia, BBVA, Banc Sabadell i Banco Popular. Actualment, l’empresa és propietària dels edifics C.C. Vilamarina (Viladecans) i C.C. Arenas (Barcelona), i els edifics d’oficines Metrovacesa Balmes, Edifici C, Edifici D i Metrovacesa PPS 22@.

Metrovacesa va arribar a un acord amb Prosegur per mantenir l’ocupació dels treballadors de seguretat privada i serveis auxiliars, que van assumir el sacrifici de passar de l’empresa Servimax a l’empresa ESC, perdent drets laborals i econòmics.

No obstant aquest compromís pel manteniment dels llocs de treball, ara Metrovacesa se’n desdiu i atorga els serveis de seguretat privada i els serveis auxiliars a Ombuds -una empresa que no compta amb representación dels treballadors- i l’empresa Sabico. Ambdues empreses han optat amb el vistiplau de Metrovacesa per no mantenir els llocs de treball adscrits en aquest servei.

La decisió de Metrovacesa deixa a l’estacada 27 treballadors de l’empresa ESC Serveis Auxiliars a Barcelona i un centenar més a Madrid, malgrat existeixen sentències en què s’admet que la subrogació existeix sempre i quan el manteniment dels llocs existeixi.

Comments are closed.