Mobilitzacions a Correus per la situació insostenible de l’empresa postal pública

Davant l’absència de mesures concretes per a Correus, els sindicats de Correus han anunciat el calendari de mobilitzacions a nivell estatal per a aquesta tardor: concentracions a les subdelegacions del Govern la primera quinzena de novembre i tres dies de vagues generals el 30 de novembre, 21 i 26 de desembre.

UGT, CCOO, CSIF i Sindicato Libre, amb el 85% de la representació dels treballadors i treballadores de Correus, han anunciat la represa i intensificació de les mobilitzacions a l’empresa postal pública davant la falta de respostes del Govern, Hisenda, Foment, SEPI i la mateixa Direcció. Les organitzacions sindicals de Correus, que ja van iniciar mobilitzacions al juny, pocs dies després del canvi de Govern, han denunciat que la situació de l’empresa postal pública continua sent insostenible i han reclamat al Govern la concreció de les mesures a les quals va donar suport quan estava a l’oposició.

Els sindicats han tornat a posar el focus en la retallada continuada del finançament per a la prestació del Servei Postal Universal, que només en els dos últims anys suma un deute de 180 milions d’euros. Aquesta retallada, juntament amb la falta d’un Pla Estratègic per a l’empresa més gran del sector públic, és causa directa, assenyalen, d’un dèficit en els seus comptes de 230 milions d’euros que està repercutint en l’ocupació, els salaris i les condicions laborals.

UGT, CCOO, CSIF i Sindicat Lliure recorden la severa reducció de 15.000 treballadors i treballadores durant els últims deu anys -2.760 a Catalunya-, el marc d’una regulació col·lectiva bloquejada des de fa cinc anys, que donen com a resultat una radiografia de la precarietat a Correus a la vista de les xifres: 35% d’eventualitat, 22% d’ocupació a temps parcial, pèrdua de poder adquisitiu des de fa deu anys. Els sindicats reclamen un nou Conveni per a laborals i un Acord per a funcionaris que serveixi per a canviar aquesta situació.

La ciutadania és una altra de les grans afectades per les retallades a Correus, perquè es deteriora el servei postal públic a molts municipis i localitats de tot l’Estat, amb retards en el lliurament de cartes, paquets o notificacions.

Per tot això, i després d’adreçar-se formalment als ministeris d’Hisenda i Foment, i a la Direcció de Correus, davant la falta de resposta i considerant que les decisions sobre l’empresa pública Correus no admeten més demores, UGT, CCOO, CSIF i Sindicato Libre han intensificat el calendari de mobilitzacions que es concreta en:

  • Concentracions a les Subdelegacions del Govern, entre el 5 i el 16 de novembre. En concret, la concentració de la plantilla de Catalunya tindrà lloc a la Subdelegació del Govern a Barcelona el 16 de novembre.
  • Tres vagues generals: 30 de novembre, 21 i 26 de desembre.

A més, els sindicats convocants alerten que si el Govern no obre el procés de diàleg i negociació per donar solucions concretes a les reivindicacions plantejades per dotar a Correus d’un Pla de Prestació del Servei Postal Universal amb prou finançament, un Pla d’empresa que permeti la diversificació i l’increment dels ingressos, i un conveni i acord col·lectius que recullin més ocupació, salari i regulació de drets, la mobilització no només s’intensificarà aquesta tardor sinó que s’allargarà durant el 2019.

Comments are closed.