Mobilitzacions dels treballadors de la Fundació Fil contra l’expedient de regulació d’ocupació

La setmana vinent es concentraran davant els ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, Esparraguera i Olesa de Montserrat

El comitè d’empresa de la Fundació per la Inserció Laboral de persones amb problemes d’inserció (FIL) i la UGT del Baix Llobregat inicien un procés de mobilitzacions contra l’expedient de regulació d’ocupació presentat per la direcció de l’entitat. Després de dues reunions al Departament de Treball, per al nostre sindicat ha quedat clar que la situació actual es deu, bàsicament, a la mala gestió empresarial dels darrers anys, que ha portat a una situació de desequilibri als comptes de la fundació. D’una banda, existeix un deute a curt termini amb les entitats financeres, al qual els ajuntaments del Patronat estan fent front; i d’altra banda, hi ha pagaments pendents a mig termini a la seguretat social, els proveïdors i els propis treballadors.

Des de la UGT del Baix Llobregat creiem que cal dissenyar un pla de viabilitat, amb un projecte a mig termini que contempli aspectes tant de finançament com d’impuls i incorporació de feines a la Fundació FIL. Però per a això és absolutament necessari el compromís dels patrons, els municipis afectats i la Generalitat de Catalunya. Considerem que hi ha unes mesures del tot imprescindibles com:

1.    Adjudicació del crèdit suficient per fer front als pagaments pendents de FIL.

2.    Incrementar els encàrrecs de feina d’iniciativa pública, especialment aquells ajuntaments que no cobreixen les ràtios de participació en el Patronat, o per l’acollida de treballadors discapacitats. Incrementar, també, la feina provinent de l’àmbit privat amb una gestió comercial eficaç.

3.    Adequació professional de la plantilla, mitjançant la formació i qualificació pertinent.

La UGT del Baix Llobregat també s’ha adreçat al Consell Comarcal, arran de la constitució de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat al si del propi Consell. La nostra organització tem més dificultats en aquest sector, que podria afectar la inserció laboral de més de 1.600 persones discapacitades en 23 Centres Especials de Treball de la comarca (més del 10% de tot Catalunya).

En aquest sentit, el comitè d’empresa i la UGT del Baix Llobregat han convocat una assemblea de treballadors i treballadores, oberta també als pares i mares dels nois i noies discapacitats, per al proper dimarts, 13 de desembre, a les 18h als locals de Can Pascual d’Esparreguera.

Alhora també convoquem concentracions davant els ajuntaments per tal de sumar forces davant la Generalitat de Catalunya, perquè doni suport a la viabilitat i el futur de FIL:

  • Dimecres, 14 desembre, a les 11 hores, a Sant Esteve Sesrovires.
  • Dijous, 15 desembre, a les 11 hores, a Esparreguera.
  • Divendres, 16 desembre, a les 10 hores, a Olesa de Montserrat.

La Fundació FIL ocupa 116 persones treballadores, entre l’estructura administrativa, monitoratge social i el gruix més important, les persones amb discapacitat insertades al món laboral. Una funció cabdal, especialment per a les més de 80 famílies que veuen com els seus tenen un espai al món laboral. El patronat de FIL està integrat pels municipis d’Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires i Collbató.

Comments are closed.