Mobilització del sector del Metall de Barcelona davant l’abús patronal i el bloqueig del conveni

Aquest matí, delegats i delegades del sector del metall de la província de Barcelona s’han concentrat davant de la seu de la Unió Patronal Metal•lúrgica pel bloqueig en la revisió de les taules salarials del conveni. Des de la UGT de Catalunya continuem reivindicant el compliment dels acords del 2012 i exigim l’abonament dels endarreriments pendents, tot i que estem disposats a flexibilitzar el seu pagament en diversos anys, com s’ha acordat amb les patronals de Tarragona i Girona. No estem disposats a signar un conveni sense increments salarials per als propers anys, com pretén la patronal, així que la setmana vinent també presentarem conflicte col•lectiu reclamant el 100% dels endarreriments.

A continuació teniu el manifest que s’ha llegit a la concentració:

Davant l’abús patronal, mobilització

Per tercer cop en aquest any 2013 ens hem de mobilitzar davant el bloqueig patronal de la negociació Col•lectiva. Primer ens vam haver de mobilitzar perquè la patronal UPM assumís la seva responsabilitat com a agent social i s’assegués a negociar, tal com s’havia compromès. La segona vegada ens van obligar a mobilitzar tot el sector per garantir la vigència dels nostres convenis del Metall i garantir així la cobertura plena de drets laborals a tots els treballadores i treballadores del sector a Catalunya. Ara ens toca tornar-nos a mobilitzar per fer complir els acords pactats i per no permetre una devaluació salarial sectorial injusta, injustificada i oportunista, com pretén la patrona UPM.

Les Federacions d’Indústria de Comissions Obreres i del Metall, Construcció i Afins de la UGT de Catalunya hem esgotat totes les vies possibles per assolir l’acord a la mesa de negociació en els darrers 9 mesos amb propostes sindicals responsables, coherents amb la situació sectorial i absolutament assumibles per les empreses dels sectors siderometal•lúrgics de Barcelona. Les nostres propostes han fet possible l’acord amb les patronals de Tarragona i Girona, perquè permeten facilitar l’aplicació de la revisió i es basen en la moderació salarial per al 2013, 2014 i 2015.

La patronal UPM, en canvi, s’estima més que els treballadors/es dels sectors siderometal•lúrgics de Barcelona ens enfrontem amb les nostres empreses en el conflicte laboral a la província de Barcelona en la discussió d’uns increments i revisions salarials dignes per als propers tres anys. Al mateix temps ens obliga a enfrontar-nos amb les nostres empreses en l’àmbit judicial en reclamació del compliment de l’abonament de la revisió salarial que ens deuen des de l’1 de gener de 2013.

Denunciem amb aquesta concentració reivindicativa l’abús de l’actitud de la proposta patronal que, d’una banda, incompleix els acords signats, i d’altra banda, intenta imposar una política salarial injusta i injustificada tot i les propostes sensates i raonables que la UGT i CCOO hem realitzat en la mesa de negociació.

I no només denunciem l’actitud patronal. Amb aquesta concentració reivindicativa la UGT i CCOO iniciem un procés de mobilització sectorial al metall de Barcelona en el que incrementarem la pressió i la radicalitat de les accions el que sigui necessari per assolir els nostres objectius: un pacte salarial per als propers tres anys que permeti garantir i incrementar d’una forma clara el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores del metall de Barcelona.

Quan la patronal UPM menysprea les propostes de flexibilització i moderació salarial de forma injustificada és perquè el seu objectiu és polític i no pas sectorial, vol acabar amb els nostres drets conquerits durant més de trenta anys abocant-nos a la confrontació tot i que els sectors del metall el que menys necessiten ara es un nou conflicte laboral i jurídic.

Els i les representants dels treballadors i les treballadores del metall de Barcelona aquí concentrats ens comprometem a treballar de forma decidida en la mobilització de tots els treballadors i treballadores dels nostres sectors per assolir l’objectiu d’un pacte de revisions i increments salarials dignes per als propers tres anys.

 

Comments are closed.