Nissan no garanteix el nivell d’ocupació i el comitè d’empresa segueix endavant amb la vaga indefinida

Font: ACN. Manifestació de treballadors de Nissan tallant l’avinguda Diagonal el 4 de febrer del 2020

Dijous, 30 d’abril, s’ha celebrat la reunió de mediació amb el Departament de Treball per la vaga indefinida convocada pel comitè de Nisan en tots els centres de la província de Barcelona com a resposta a la falta de clarificació de futur a curt i mitjà termini.

La direcció ha reiterat el missatge del president de Nissan Europe, Gianluca de Ficchy: que la decisió sobre el futur de Nissan no està encara presa i que es coneixerà abans de l’estiu.
Davant aquesta posició d’immobilisme de la direció, el Comitè ha fet una proposta per intentar desencallar el conflicte: que es garanteixi que es segueixin produint els vehicles que actualment es fabriquen a L1 i L2 (excepte Mercedes), garantint així el nivell d’ocupació actual com a mínim durant 12 mesos.

Després de fer aquesta proposta, la direcció ha demanat un recés i en retornar ha explicat que només pot garantir les produccions dels vehicles actuals fins a final de l’any fiscal 2020, però no els seus volums. Pel que fa a l’ocupació no poden comprometre’s, diuen, a garantir el nivell d’ocupació actual.

Davant aquesta proposta el Comitè ha reiterat la importància del manteniment del nivell d’ocupació, i que per tant no pot desconvocar la vaga sense els compromisos de mínims que es sol·lictien.

Aquesta mediació només ha servit per a ratificar la greu situació en què es troba Nissan a casa nostra, si ni tan sols es pot assegurar el nivell d’ocupació actual ni per a mesos.

Per aquesta raó, el Comitè seguirà endavant amb la vaga indefinida en tots els centres de Nissan a Barcelona.

Comments are closed.