Nou cas d’assetjament sindical contra els delegats de la UGT a El Corte Inglés

elcortingles.gifL’empresa trasllada un delegat que portava 16 anys a camiseria al departament d’oportunitats, on la valoració professional i les comissions són menors

El Corte Inglés continua amb la seva campanya antisindical contra els representants de la UGT de Catalunya en els seus centres. El nostre sindicat ha tornat a denunciar l’empresa per traslladar de departament un dels delegats del sindicat amb l’objectiu d’ocasionar-li prejudici professional, personal i econòmic.

El delegat en qüestió ha treballat des dels seus inicis a l’empresa, a l’any 1991, en el departament 004, camiseria, enquadrat en el grup d‘"Homes". Fins a l’any 2003 ho va fer al centre d’El Corte Inglés a Sabadell i, a partir del maig del mateix any, en el centre de la Diagonal de Barcelona.

Al 2006, el treballador decideix abandonar la seva militància a Fetico i s’incorpora a la UGT. A partir d’aquest moment, comença a rebre un tracte diferent per part de l’empresa, que intenta que no s’incorpori a la militància de la UGT de Catalunya. Com a conseqüència de la seva negativa, comença a ser objecte d’assetjament laboral, com a càstig per ser delegat del nostre sindicat.

Aquest assetjament arriba al seu punt àlgid quan el passat 7 de gener, sense més explicació, se li comunica que s’ha d’incorporar al departament d’oportunitats. El delegat en qüestió no ha vist, en tots els anys que porta a l’empresa, que cap dels seus companys hagi estat traslladat a oportunitats, ni tan sols temporalment. Després de 16 anys a la secció de camiseria amb unes vendes equilibrades, el delegat de la UGT es veu obligat a canviar de departament amb la clara intenció per part de l’empresa de ocasionar-li prejucidi professional, personal i econòmic, ja que la valoració professional que té en la empresa el departament d’oportunitats és inferior i, en conseqüència, les comissions per venda que perceben els seus treballadors també ho són.

La UGT de Catalunya ha denunciat els fets davant la Inspecció de Treball amb la finalitat que procedeixi a realitzar les accions oportunes per tal que l’empresa torni al delegat de la UGT i membre del comitè d’empresa al seu anterior lloc de treball, on ha desenvolupat la seva activitat professional durant tots els anys que porta per a El Corte Inglés.

Així mateix, el nostre sindicat vol que es tingui en compte que El Corte Inglés de Plaça Catalunya ja té aixecada una acta d’infracció greu, amb multa de 25.000 euros, pels mateixos fets de discriminació sindical amb una delegada de la UGT que va ser traslladada de Territorio Vaquero a Oportunitats, donant-se també la circumstància que també era exdelegada de Fetico i que es va incorporar al nostre sindicat en l’any 2006.

La clara actitud d’El Corte Inglés contra els delegats de la UGT de Catalunya té, entre altres, tres objectius principals:

  • Limitar lactivitat sindical: en aquest centre de treball, l’activitat sindical desenvolupada per la UGT de Catalunya durant el darrer any han impedit que l’empresa, amb el beneplàcit dels seus sindicats, no hagin pogut desenvolupar polítiques agressives perjudicials per als treballadors.
  • Limitar la llibertat d’afiliació: Aquests fets són coneguts pel conjunt dels treballadors i les treballadores i els sindicats de l’empresa intenten atemorir els seus companys i companyes avisant-lis de l’amenaça que suposa afiliar-se a la UGT de Catalunya.
  • Condicionar l’autoestima personal: es pretén limitar la confiança en el treball sindical i professional que l’afectat realitza, tot això de forma orquestrada i amb comportaments d’aïllament personal i professional.

{mxc}

Comments are closed.