Nova concentració de l’aeroport de Barcelona

elpratDemà dijous, a les 13 hores, a la T-1

L’aparcament de l’aeroport del Prat és el més car de tot l’Estat i a Barajas no s’ha aplicat la pujada de tarifes.

Els treballadors de l’aeroport del Prat es tornaran a concentrar demà a la T1 contra l’increment de les tarifes de l’aparcament i el canvi del sistema de cobrament aplicat per AENA, que pot suposar fins a un augment del 50% del preu de l’abonament. La concentració tindrà lloc a les 13 hores a la T-1.

La pujada –que no afecta la plantilla directa d’AENA però sí a la resta dels treballadors de l’aeroport de Barcelona, uns 14.000- està provocada principalment perquè l’abonament passa a tenir caducitat temporal d’un mes, mentre que abans era de 30 entrades sense termini d’utilització. El canvi perjudica molts treballadors que són eventuals o treballen en diferents torns i, per tant, no van a l’aeroport cada dia. A més, molts treballadors no tenen cap més opció que el vehicle privat per accedir al Prat, ja que s’incorporen al seu lloc de treball o marxen a casa quan ja no funciona el transport públic.

Els sindicats considerem absolutament abusives i injustes tant les noves tarifes com el nou sistema de pagament, i entenem que l’únic objectiu d’AENA és recaptatori. És a dir, que l’empresa pública s’està lucrant d’uns treballadors i treballadores que es veuen obligats a accedir al seu centre de treball en cotxe i a estacionar en l’aparcament de l’aeroport. Per això, les mobilitzacions s’incrementaran, en correspondència amb l’actitud i la resposta d’AENA, fins que el problema se solucioni.

A més, AENA està discriminant clarament els treballadors i les treballadores de l’aeroport de Barcelona en relació amb la resta de l’Estat. El preu dels aparcaments dels aeroports espanyols oscil·la dels 18 euros fins als 37 euros de Barcelona, el més cara de tot la xarxa. Curiosament a l’aeroport de Barajas no s’ha aplicat encara l’augment tarifari i el canvi de sistema.

Comments are closed.