Nova concentració dels treballadors del centre mèdic Delfos contra els acomiadaments

delfosDijous de 9.30 a 11.30 hores davant del centre

El comitè d’empresa del Centre Mèdic Delfos, a Barcelona, ha convocat demà dijous, 30 d’abril, una nova concentració per exigir la readmissió dels deu treballadors i treballadores acomiadats les darreres setmanes. La concentració tindrà lloc de 9.30 a 11.30 hores davant del centre (Avinguda de Vallcarca, 151).

La plantilla denuncia que la direcció està realitzant un ERO encobert, amb l’acomiadament de set treballadors dilluns 20 d’abril i tres més divendres 17 d’abril en diferents àrees del centre. L’empresa al·lega motiu econòmics, però alhora està fent contractacions, com a mínim de quatre persones en les darreres setmanes. A més, la direcció es nega a respondre a les demandes d’informació dels representants dels treballadors i les treballadores.

L’any 2011 l’empresa ja va passar per un concurs de creditors que permetés la seva viabilitat i que va suposar un ERO d’extinció de 68 contractes. Però des de llavors, s’ha produït un degoteig d’acomiadaments que ha anat reduït el personal assistencial i de serveis. Per exemple, l’any passat es van produir 15 acomiadaments.

La plantilla i el comitè d’empresa se senten manipulats per una gerència i un Consell d’Administració que només miren pels seus interessos, reduint plantilla per estalviar costos en lloc d’intentar generar negocis per altres mitjans. Però aquesta política és insostenible i afecta la qualitat assistencial del centre, ja que el personal es troba sota mínims, amb el conseqüent augment de la càrrega de treball i de les situacions d’ansietat i estrès.

Comments are closed.