Nova mobilització dels treballadors del torn de nit de l’Hospital general de l’Hospitalet

hospitalgenerallh.jpg

Els treballadors i les treballadores es concentraran demà davant del centre hospitalari perquè es veuen perjudicats per l’actual canvi d’horaris

Per segona setmana consecutiva, demà divendres, 22 de gener, a partir de les 8.30 hores, els treballadors i les treballadores del torn de nit de l’Hospital General de l’Hospitalet del Consorci Sanitari Integral tornaran a fer una concentració a les portes del centre per tal de reivindicar que s’arregli el conflicte del calendari laboral i de les hores de jornada de treball diàries.

El divendres passat van manifestar-se el 100% dels treballadors i treballadores del torn (uns 80), per tant, la mobilització va ésser tot un èxit.

 

Els treballadors i les treballadores del torn de nit de l’hospital, independentment del tema flagrant i injust dels horaris, també estan patint una pressió assistencial i una activitat tan alta que els hi genera un estrès cada cop més difícil de suportar.

 

Des de la concentració del passat divendres fins al dia d’avui s’han mantingut dues reunions amb la direcció del Consorci i, tot i que hem acostat posicions, a hores d’ara el nostre sindicat no té encara notícies de la seva part. Per tant, els treballadors continuaran fent mobilitzacions cada divendres al matí i informant els usuaris, veïns i administració de la situació en què es troben.

 

 

Un canvi d’horari que discrimina els treballadors del torn de nit 

Des de l’adhesió de l’Hospital General de l’Hospitalet al conveni de la XHUP (2006-2007) es van signar uns pactes i acords que, sota el nom de Pacte Transaccional d’Adhesió, garantien les condicions i els drets de la plantilla de tot l’hospital. Tots aquests drets i reconeixements de ple dret es veuen malmesos en l’actualitat degut a un canvi d’horaris que lesiona greument, de forma comparativa els treballadors que treballen al torn de nit respecte els que fan altres torns.

La implantació unilateral, per part de la direcció de l‘empresa -Consorci Sanitari Integral-, s’ha traduït en una reducció de jornada per a tots els torns, però de manera especialment lesiva tant per a la conciliació de la vida familiar i laboral com per a la salut laboral en els treballadors i treballadores del torn de nit, on la reducció horària ha estat d’una mitja hora diària i, per tant, un cop aplicats, els drets del pacte no concorden de cap manera amb la jornada anual a complir i generen un dèbit d’hores per part dels treballadors. La secció sindical de la UGT de Catalunya no hi està d’acord de cap de les maneres.

Si la direcció ha imposat el nou horari, és la direcció qui ha de confeccionar un calendari de jornada diària adeqüat al seu compliment tenint en compte els drets i pactes esmentats.

Aquesta situació, que s’arrossega des de fa un parell d’anys, esclata ara quan, a finals de novembre de 2009, es presenten els calendaris laborals individualitzats del treballadors on el personal del torn de nit acaba amb un dèbit d’hores (sempre segons la direcció) d’entre 60 i 150 h/any de mitjana. La pretensió de la direcció és que els treballadors tornin els dies amb els descansos de ple dret, o bé se’ls restarà de la nòmina.

 


Concentració treballadors Hospital General de l’Hospitalet


Dia:
 divendres22 de gener de 2010
Hora:
 8.30 hores

Lloc: Hospital General de l’Hospitalet (Avinguda de Josep Molins, 29-41L’Hospitalet de Llobregat).

 

 {mxc}

Comments are closed.