Nova protesta dels bombers de la Generalitat per la situació de precarietat laboral i material que pateix el cos

Concentració davant del Parlament demà de 12 a 14.30 h

Falten guants, mànegues, eines i equips de protecció; hi ha contractes de manteniments endarrerits i parcs ruïnosos; manca personal administratiu, operadors de Control Central, i molts dies de l’any no hi ha metge de guàrdia.

Farts d’aguantar menyspreus, promeses incomplertes i projectes irreals sense pressupostos, la UGT-Bombers i tots els sindicats representatius del Cos de Bombers de la Generalitat convoquen una concentració demà dimecres, 28 de novembre, de 12 a 14.30 hores davant del Parlament de Catalunya. Per dir prou:

  • A l’estat deplorable del parc mòbil, dels centres de treball, de la manca d’agents, d’equips de protecció individual i d’eines.
  • A promeses i propostes de millores incomplertes i sense pressupost.
  • Per demanar un acord de Govern i de país i uns pressupostos que aturin la precarització del Cos de Bombers.
  • Per unes condicions dignes de treball per poder donar un servei segur i de qualitat a la ciutadania de tot Catalunya.

El Cos de Bombers no té un Acord des del 2008 i les nostres condicions laborals han estat regulades de forma arbitrària i unilateral per decrets i circulars, algunes d’elles sense fonament jurídic.

El Cos de Bombers està realitzant un 10% més de jornada laboral (160 hores aproximadament) que tota la resta de funcionaris, inclòs el Cos de Mossos d’Esquadra, i  230 hores més  que els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest excés d’hores s’està pagant a 3 euros per sota del preu d’hora treballada.

Al Cos de Bombers de la Generalitat està format per 2.200 bombers operatius per a tot Catalunya. El 2017 van realitzar prop de mig milió d’hores extres.

El Cos de Bombers té una flota de vehicles obsolets amb una mitjana de 15 anys d’antiguitat. Aquest estiu, sortosament humit, no s’han pogut fer molts reforços forestals per manca de vehicles. La previsió que fa la casa d’entrada de nous vehicles és per a començament de 2020.

El Cos de Bombers no té guants, falten mànegues, eines i equips de protecció individual, té contractes de manteniment endarrerits, parcs ruïnosos, manca personal administratiu i d’operadors de Control Central, no hi ha metge de guardià molts dies de l’any…

Comments are closed.