Nova sentència en el conflicte amb El Corte Inglés

La comissió instructora per al tractament de situacions d'assetjament d'El Corte Inglés nega que la treballadora insultada per un cap de personal fos assetjada

 Spdf Sentència judicial 124

Aquesta Comissió, formada per membres escollits a dit per la direcció d'El Corte Inglés, només és un instrument de la companyia per rentar la seva imatge

No existeix assetjament laboral en el cas de la treballadora a qui un cap de personal d'El Corte Inglés va cridar i insultar anomenant-la "guarra" i proferint frases de l'estil "tens l'encefalograma pla". Així ho conclou l'informe emès per la Comissió Intructora per al Tractament de Situacions d'Assetjament (CITSA) de la mateixa empresa. Una conclusió paradoxal si tenim en compte que el jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona ja ha condemnat aquest cap de personal d'El Corte Inglés de Plaça Catalunya denunciat per la treballadora com autor d'una falta d'insults (veure nota de premsa número 15).

La secció sindical de la UGT de Catalunya ha fet saber per escrit a la Inspecció de Treball la seva perplexitat en conèixer la resolució de la CITSA, que considera que no s'ha acreditat que el comportament de l'acusat hagi de ser qualificat com a assetjament laboral. El nostre sindicat també fa constar a la missiva que la CITSA està integrada exclusivament per personal de l'empresa El Corte Inglés, triats a dit, i que, per tant, la valoració del cas no garanteix l'objectivitat i imparcialitat de les seves conclusions. La UGT de Catalunya posa com a exemple que alguns membres d'aquesta Comissió són càrrecs i accionistes de l'empresa.

Des de la nostra secció sindical al centre tampoc s'entén com la Justícia, mitjançant sentència del Jutjat núm.28 (judici de faltes 71/07), constata com a fet provat els insults i comentaris despectius cap a la persona de la treballadora per part de l'acusat i que l'informe de la Comissió dictamini tot el contrari.

En darrer lloc, però no per això menys important, la secció sindical de la UGT de Catalunya posa de manifest a la manifestació que aquesta Comissió ha vulnerat el propi codi d'actuació establert en el "Procediment de Prevenció i Tractament de situacions d'Assetjament Moral i sexual per a l'empresa El Corte Inglés", que  estableix aquest protocol només pot ser iniciat a través de la sol·licitud d'intervenció per part de la víctima. En aquest cas, el procés ha estat iniciat a instàncies de l'empresa, ja que la treballadora afectada no ha sol·licitat la intervenció del CITSA.

{moscomment} 

Comments are closed.