Nova vaga al sector de contractes d’Endesa a Catalunya

mani-29S

 

Avui la Federació del Metall, Construcció i Afins (MCA) de la UGT de Catalunya i la CONC han convocat una nova vaga en el sector de contractes d’Endesa a Catalunya per al pròxim dia 15 de desembre. El motiu d’aquesta nova convocatòria són les dificultats plantejades en el procés de subrogació dels treballadors per algunes de les contractes que han adquirit nous contractes de servei amb Endesa.

El cas més sagnant s’ha produït en l’empresa Tessag Ibèrica, que des de dimecres passat ha fet un tancament il·legal dels seus dos centres de treball situats a Sant Boi (Baix Llobregat) i Rubí (Vallès Occidental), deixant 58 treballadors sense treball efectiu i sense cotitzacions a la seguretat social. Això suposa un incompliment per part de Tessag de l’acord de mediació de vaga de finals del mes d’octubre, en el qual totes les contractes, inclosa aquesta empresa, es comprometien ha fer una pròrroga en el termini màxim de 31 de gener de 2011 per al traspàs d’activitat i treballadors a les empreses entrants. Aquests 58 treballadors, que de moment no han estat subrogats per les empreses entrants (Cobra, Eiffage i Emte) però que tampoc han estat descartats definitivament per no haver-se arribat a la data màxima de 31 de gener, estan sent de moment els grans perjudicats per aquesta nova licitació d’Endesa.

Des dels sindicats estem realitzant les actuacions necessàries perquè es reposi la situació d’alta d’aquests treballadors per part de Tessag Ibèrica mentre no es resolgui la seva subrogació. Dimecres, en la mediació celebrada en el Departametn de Treball, els representants de la UGT de Catalunya vam exigir a Tessag que readmetés immediatament els 58 treballadors, al mateix temps que demanàvem a la resta de contractes afectades que acceleressin aquest procés de subrogació. Tessag es va negar a restituir la situació als treballadors i ja hem emprès les pertinents accions legals.

Des del nostre sindicat exigim a Endesa que intervingui d’una forma activa en tots aquests processos de traspàs d’activitat, que obligui totes les contractes a complir les clàusules de subrogació recollides en els diferents convenis provincials del Metall de Catalunya i que garanteixi càrrega de treball per al manteniment de tots els llocs de treball en aquest sector estratègic.

També volem mostrar la nostra màxima preocupació perquè aquesta situació d’inestabilitat laboral pot fer augmentar la sinistralitat en una activitat de risc com aquesta.

El sindicats i les empreses afectades estem convocats per al pròxim dia 10 de desembre a una mediació en el Departament de Treball.

 

Comments are closed.