Nova vaga dels treballadors de TMB metro contra la retallada salarial i la vulneració dels acords

MetroLa UGT de Catalunya i la resta de sindicats amb representació han convocat els treballadors i les treballadores de TMB metro a fer una nova vaga de 24 hores demà dimecres, 31 d’octubre, contra la decisió de la direcció de l’empresa d’aplicar-los el RD 20/2012 del Govern estatal com si fossin empleats públics, tot i que no ho són, vulnerant així el seu dret a la negociació col•lectiva.

D’aquesta manera, la plantilla del metro de Barcelona veurà retallada la seva nòmina i la paga de Nadal. Cal recordar, a més, que fa sis mesos es va arribar a un pacte de viabilitat i es va signar el conveni col•lectiu, acords que ara la direcció, de nou, no respecta, perjudicant greument els drets dels treballadors i la qualitat del servei que s’ofereix a la ciutadania.

Per mostrar el seu rebuig a la decisió de TMB, els treballadors i les treballadores del metro es concentraran a les 17.15 hores a la Plaça Urquinaona.

De nou, el nostre sindicat considera abusius els serveis mínims decretats pel Govern: un terç del servei durant tot el dia, que la direcció podrà repartir de manera irregular.

Comments are closed.