NYLSTAR acomiada 13 treballadors un mes després de negociar un ERO temporal

nylstarLa UGT Comarques Gironines dóna suport a la plantilla en la manifestació de protesta del proper dilluns, 17 de març

La Federació d’Indústria i Treballadors Agraris (FITAG) de la UGT Comarques Gironines denuncia que l’empresa tèxtil Nylstar ha acomiadat 13 treballadors quan no fa ni un mes va negociar un expedient de regulació d’ocupació temporal amb el comitè.

El nostre sindicat rebutja l’actitud de la direcció de Nylstar, que ha actuat sense valorar altres possibilitats amb la representació de la plantilla i que oculta les seves intencions en matèria d’ocupació i del manteniment de llocs de treball.

A més, aquests acomiadaments semblen incoherents en un moment en què l’empresa, segons les seves pròpies informacions, s’està preparant per a un increment de la producció d’un 15% respecte a l’any anterior. Nylstar ha fet una inversió d’1,2 milions d’euros per a la instal·lació de més equips (fins a un total de 21 bobinadores) i enguany espera superar la xifra de negoci del 2013 (65 milions d’euros).

Des de la FITAG – UGT Comarques Gironines considerem que aquestes inversions i perspectives de creixement suposen un escenari clarament suficient perquè la companyia opti per una negociació en el manteniment dels llocs de treball i no pels acomiadaments de treballadors formats en el sector tèxtil.

El nostre sindicat denuncia que l’empresa ha obrat amb mala fe en el procés de negociació, ja que ha ocultat les seves pretensions en la recent negociació de l’ERO temporal. La destrucció definitiva de llocs de treball no és l’única forma d’afrontar un moment puntual de càrrega de treball, sobretot quan existeixen perspectives de creixement. En la nostra opinió, aquests acomiadaments s’han realitzat de forma precipitada i totalment injustificada.

La UGT Comarques Gironines dóna suport a la plantilla en la manifestació de protesta pels 13 acomiadaments que tindrà lloc el proper dilluns, 17 de març, a les 18 hores, des de la porta de la fàbrica.

Nylstar, situada a Blanes (La Selva), té una plantilla de 250 treballadors i treballadores.

Comments are closed.