Preacord a Barnices Valentine

barnices

El comitè de Barnices Valentine arriba a un preacord i suspèn la vaga indefinida

Després de 12 hores de reunió al Tribunal Laboral de Catalunya, el comitè de vaga de Barnices Valentine (Montcada i Reixach) i la direcció de l’empresa van arribar ahir al vespre a un acord que ha permès ajornar la vaga indefinida que havia d’iniciar-se avui dimarts, 16 de novembre. Aquest migdia els treballadors i treballadores de Barnices Valentine hauran de decidir si ratifiquen o no el preacord i per tant si la vaga queda definitivament desconvocada.

El preacord ha rebaixat sensiblement la xifra d’acomiadats, passant de 61 a 55 treballadors, que percebran una indemnització de 40 dies per any treballat, amb un topall de 25 mensualitats.

Pel que fa al pla de prejubilacions, els treballadors d’entre 58 i 63 anys se’ls garanteix pràcticament el salari net al 100%, amb una revalorització anual del 2%.

La UGT valora positivament el text, perquè en matèria d’indemnitzacions duplica les quantitats previstes per la normativa actual, i el pla de prejubilacions assegura el manteniment del poder adquisitiu dels treballadors de més edat.

Comments are closed.