Preacord al Consorci Sanitari de Terrassa per evitar l’ERO de 150 treballadors

No hi haurà acomiadaments i l’empresa es compromet a restablir les cessions econòmiques temporals quan les coses vagin millor

El comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa –Hospital de Terrassa, Centres d’Atenció Primària a Terrassa, Castellbisbal, Matadepera i Rubí -, presidit per la UGT de Catalunya, ha signat un preacord amb la direcció per evitar l’ERO presentat pel consorci i que afectaria més de 150 treballadores i treballadores, a més d’afectar greument la qualitat de les prestacions que es dispensen a la població.

Els principals punts del preacord, que la plantilla ha de ratificar en assemblea el proper 6 de setembre, són els següents:

•    Es manté el complement d’incapacitat temporal que l’empresa volia eliminar (durant els primers 90 dies de baixa per malaltia comuna els treballadors cobren el 100% del sou).
•    També es mantenen els tres dies de lliure disposició anuals, tot i que les parts han d’acordar fórmules perquè les cobertures que generen aquests dies siguin a cost zero.
•    Quant a la paga variable (DPO) que l’empresa volia eliminar per als anys 2011 i 2012, s’aconsegueix que aquests dos anys la plantilla cobri un percentatge fix, i la resta s’anirà vinculant al resultat econòmic de l’empresa. El més important és que s’ha aconseguit que tots els diners de DPO que no cobrin els treballadors no es perdran, ja que la direcció s’ha compromès a fer-lo efectius a partir del 2013 i, com a molt tard, quan el treballador deixi de prestar serveis en l’empresa.
•    L’empresa es compromet a continuar aprimant l’estructura directiva i de comandaments intermitjos.
•    Per tal d’evitar un ERO encobert, l’empresa no podrà fer més de 29 acomiadaments objectius per causes econòmiques l’any.
•    Els treballadors apuntats a la borsa de treball del CST a qui no s’ha renovat el contracte seran els primers a ser cridats quan hi hagi noves contractacions.
•    Es crearà una comissió paritària econòmica per fer seguiment de les dades econòmiques de l’empresa.

Per al comitè d’empresa el més important és mantenir els llocs de treball, tot i que no a qualsevol preu. Per això s’ha fet una aposta i uns sacrificis perquè la viabilitat econòmica del CST estigui garantida, però a canvi la direcció ha de restablir aquestes cessions parcials i temporals quan les coses vagin millor.

 

Comments are closed.