Preacord del conveni de la planta de Jacobs Douwe Egberts (Antiga Marcilla) a Mollet

cafeAhir es va arribar a un preacord en el conveni col·lectiu de la planta de Mollet (Vallès Oriental) de Jacobs Douwe Egberts (antiga Marcilla), que hauran de ratificar els treballadors i les treballadores el proper divendres, 20 de juny. El conveni tindrà vigència per als anys 2016-2017.

S’ha aconseguit un augment salarial de l’1,5% per al 2016 amb efecte retroactiu des de l’1 de gener i de l’1% per al 2017. A més, el 2017 si s’acompleix un objectiu en base a la seguretat de la planta s’aconseguiria una retribució lineal de 200 euros.

També s’ha acordat l’establiment dels grups professionals (encara existia la classificació professional per categories) i per facilitar la incorporació a la companyia s’estableix un salari d’entrada del 85% de la taula de grup durant un any per al grup 3 (grup general de producció) i de tres anys per als grups 1 i 2 (grups amb responsabilitat i que reporten directament al grup 0, Direcció).

El preacord també contempla una revisió de totes les millores socials que s’apliquen a l’empresa i que restaven congelades des de l’any 2011, exceptuant dues, que es mantenen als percentatges que tenien perquè ja són prou importants: l’ajut familiar en cas de matrimoni o naixement de fill (1.379,15 euros) i la panera de Nadal (amb un valor de 119 euros).

D’altra banda, l’empresa va plantejar la necessitat d’allargar el període de vacances 15 dies al juliol i 15 dies al setembre, tot establint tres setmanes seguides en aquest període i la setmana restant al Nadal o durant Setmana Santa (mitja plantilla en cada període). Finalment s’ha acordat que en cas de modificació de les vacances o en cas que s’imposin en altres períodes diferents, el treballador tindrà una compensació de dos dies més de vacances que es podran gaudir, a voluntat del treballador, de dues formes: o bé es treballen els dos dies i es cobren com a hores extres normals, o bé es gaudeix d’un dia de lliure disposició i l’altre es treballa i es cobra com a hores extres festives.

Durant la negociació la UGT ha aconseguit que la direcció de l’empresa abandonés les seves pretensions d’establir mesures de flexibilitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*