Preacord en el conveni d’Abertis Autopistes, que permet allargar-ne la vigència


albertisDesconvocades les aturades previstes a Catalunya per al pont de Sant Joan

Després d’hores de negociació, aquest matí s’ha arribat a un preacord entre les parts pel conveni d’Abertis Autopistes. Les dues parts de la Comissió Negociadora han arribat a un punt d’acord. Per una banda, la patronal es compromet a garantir amb base jurídica l’ocupació i la formació dels treballadors i treballadores, a més de racionalitza i mesurar les pretensions inicials. Per la seva banda, la part social ha acceptat la inclusió d’aspectes en mobilitat funcional i geogràfica, flexibilitat organitzativa i una clara moderació salarial, que inclou una congelació per aquest 2013.

       Ultraactivitat: s’arriba a un acord amb l’empresa per allargar la data de vigència dels convenis que perdien la seva eficàcia mentre les parts mantinguin una negociació activa, en la línia de ‘L’Acord per al suport i acompanyament dels processos de negociació col·lectiva en la ultraactivitat’, evitant d’aquesta manera l’eventualitat de quedar sense regulació del conveni de manera imminent.

        Ocupació i formació: es garanteix l’ocupació dels treballadors i les treballadores de les empreses mitjançant clàusual amb base jurídica.

        Estructura i revisió salarial: s’acorda una congelació salarial per al 2013 (en aquelles empreses que tenen el conveni denunciat), però establim una fórmula de revisió salarial per als anys 2014, 2015 i 2016 lligada a un percentatge de l’EBITDA (no consolidable). Això permet esquivar la pretensió inicial de l’empresa de reducció salarial.

 – Organització del treball: s’estableixen els mateixos dies d’assumptes propis i nombre de jornades que realitzava cada treballador fins avui.

El preacord assolit aquest matí permet desconvocar les aturades previstes per als dies 21, 22, 23 i 24 de juny en tots els peatges de Catalunya.

 

Comments are closed.