Preacord en l’ERO de General Electric (ALSTOM), que afectarà 139 treballadors a Catalunya

generalelectricLa multinacional tanca la planta de Cornellà, de la qual 28 treballadors seran recol·locats a Bilbao

La UGT i CCOO han signat un preacord amb la direcció de General Electric, la divisió d’energia d’Alstom, sobre l’expedient de regulació d’ocupació anunciat per la companyia, que finalment afectarà 236 treballadors a tot l’Estat.

Pel que fa a Catalunya, l’afectació serà de 89 treballadors a GE Wind i de 13 treballadors a GE Wind Instalaciones, ambdues a Barcelona, i el tancament de la planta de GE Hydro, a Cornellà de Llobregat, amb una plantilla de 65 treballadors. De la plantilla de Cornellà, però, s’han aconseguit la recol·locació voluntària de 28 treballadors a la planta de Bilbao (la proposta inicial de l’empresa era només de 20), amb una prima de 5.000 euros.

Pel que fa al conjunt dels afectats, s’han pactat baixes voluntàries amb una indemnització de 45 dies per any treballat amb un topall de 24 mensualitats, a més d’un pagament lineal de 10.000 euros. També prejubilacions a partir dels 57 anys, amb complement fins al 80% del salari net. I per als treballadors de 55 i 56 anys, 3.500 euros per any treballat amb un topall de 30.00 euros, addicional a la indemnització de 45 dies per any treballat.

Aquest preacord haurà de ser ratificat pels treballadors i les treballadores.

Des de la UGT de Catalunya continuem rebutjant la decisió de la direcció d’Alstom, que comporta que Barcelona deixi de ser la capçalera de la multinacional en el sector de l’energia eòlica, a més de la pèrdua de coneixement i de capital humà que suposa el tancament de la planta de Cornellà i els acomiadaments als tres centres. Tot i que des del comitè d’empresa s’havien aportat propostes alternatives i es demanava la continuïtat de l’activitat de Cornellà i els llocs de treball a la planta de Barcelona, la direcció mai s’ha plantejat aquesta opció. Tanmateix, el preacord suposa una millora de les condicions dels treballadors afectats en relació a la proposta inicial presentada per l’empresa.

Comments are closed.