Preacord ERO temporal a Sharp

sharp-logo

El comitè de Sharp aconsegueix que els treballadors que hagin consumit l’atur no quedin afectats pel nou ERO temporal

El preacord haurà de ser aprovat demà pels treballadors en assemblea

El Comitè d’Empresa de Sharp, on la UGT té la presidència, i la direcció de l’empresa han arribat a un principi d’acord sobre l’ERO temporal presentat per la companyia.

Els punts principals del preacord són els següents:

  • Reducció dels dies d’afectació de 135 a 110 dies naturals. El període de l’ERO seria del 14 d’abril al 30 de setemebre de 2011.
  • Complement salarial a la prestació per desocupació fins arribar al 75% de la retribució bruta diària, amb un màxim de 48 euros, i es manté la mateixa garantia per la paga extra d’estiu.
  • Es garanteix el gaudi i l’abonament de les vacances com a mínim 20 dies naturals a l’agost i 5 dies naturals en setmana santa, segons el calendari aprovat.
  • Criteris d’afectació de forma equitativa el personal directe. Els treballadors que hagin consumit tota la desocupació, quedaran desafectats de l’ERO.
  • Garantia de compensació de la desocupació consumida en cas d’acomiadament per causes objectives, l’empresa complementarà la desocupació per damunt dels 180 dies.
  • Comissió de seguiment, que es reunirà cada primer dijous laborable de mes per dur a terme un seguiment dels acors i plantejar les problemàtiques que puguin sorgir.

Aquest preacord se sotmetrà a aprovació demà, dimecres 30, en assemblea de treballadors.

Comments are closed.