PRESENTACIÓ DE LA ‘GUIA PER A LA PREVENCIÓ DE L’HOMOFÒBIA, LESBOFÒBIA I TRANSFÒBIA AL TREBALL

Han participat Carme Porta, secretària de Polítiques Familiars i Drets de la Ciutadania de la Generalitat; Santos Fèlix, president del Casal Lambda; Francisco Abril, sociòleg, investigador i formador en gènere i masculinitats i Raquel Gil, secretària d’Igualtat del sindicat

La UGT de Catalunya ha celebrat dimarts, 6 de juliol, un acte amb motiu del Dia Internacional per a l’alliberament gai, lesbià, transsexual i bisexual, en el que s’ha presentat la “Guia per a la prevenció de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia al lloc de treball”.

A l’acte han participat:

  • Carme Porta, secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.
  • Francisco Abril, sociòleg, investigador i formador en gènere i masculinitats.
  • Santos Fèlix, president del Casal Lambda de Barcelona.
  • Raquel Gil, secretària d’Igualtat i Polítiques socials de la UGT de Catalunya.

 

Aquesta guia és una mostra del compromís de la nostra organització en l’eradicació de les desigualtats en el marc de les relacions laborals i, per extensió, en la resta de la societat. Durant l’última dècada s’han fet passos importants en el reconeixement dels drets de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals amb l’aprovació de normatives com la Llei 13/2005 que modifica el Codi Civil en matèria de matrimoni o la Llei 3/2007 sobre la rectificació al registre de la menció al sexe de les persones. Malauradament, aquests fets, tot i la seva rellevància, no comporten una desaparició immediata de prejudicis tradicionals sobre l’orientació sexual de les persones.

 

La guia pretén ser una eina útil tant per a la detecció de casos de discriminació i assetjament per raó d’orientació o identitat sexual, com per a la defensa efectiva de les persones que pateixen els prejudicis homofòbics, lesbofòbics i transfòbics, ja vinguin de la direcció de l’empresa o dels mateixos companys i companyes. Volem que aquest sigui un pas més en la representació d’una classe treballadora integradora, conscient de la seva diversitat interna i disposada a defensar els interessos que deriven d’aquesta diversitat.

Comments are closed.