Presentació de l’exposició “La basura es arte”, de Julián López

La UGT de Catalunya acull fins al 14 de febrer l’exposició de Julián López “La basura es arte”, formada per pintures i escultures amb materials reciclats.

El proper dijous, 1 de febrer, a les 12 hores, tindrà lloc l’acte de presentació de l’exposició, a càrrec de Julián López, autor de l’exposició; Jordi Pietx, gerent d’ECOEMBES Catalunya, i José Antonio Pasadas, secretari de Política Sectorial de la UGT de Catalunya.

L’acte tindrà lloc al vestíbul de la nostra seu de la Rambla de Santa Mònica, 10, de Barcelona, on es pot visitar l’exposició de 9 a 19 hores.

 

Carme Villa, llicenciada en Belles Arts, galerista i crítica d’art, diu de l’exposició:

Julián López Belenguer ha escollit un camí més lliure, a partir d’haver assolit uns coneixements bàsics dels materials.

La seva obra és un clar exponent de l’object trouvé, ready made o deixalles, segons sigui la idea o segons el dia a dia i la casualitat li ofereixin.

Hi ha qui pot pensar que això no és ser escultor, però s’equivoquen els qui així pensen, perquè ser escultor inclou moltes maneres de cercar, fer i representar.

Aquests escultors saben fer el camí a l’inrevés, és a dir, ells comencen en el moment en què els altres acaben. Els uns cerquen primerament la idea i els altres la tenen a través de l’estudi de la forma, color, mides i pes. En ells s’ha de valorar, no l’ofici de taller, sinó l’oportunitat de l’atzar en mans d’un creador…

El resultat és allò que importa, el fet visual creat amb allò que en principi tenia o formava part d’una altra funció. La dificultat d’oferir una nova vida a una cosa ja caduca.

No és cosa fàcil encaixar objectes de diferent procedència i sense haver-hi un projecte previ.

Els qui contempleu la seva obra teniu l’oportunitat, poques vegades factible, de contemplar en una mateixa presentació obres tan diverses en el seu inici i final… Jutgeu vosaltres mateixos i gaudiu d’una de les disjuntives possibles que es donen en l’art.

Comments are closed.