Primera jornada de vaga de la plantilla de DUREX (Rubí)

durex.gifDirecció i Comitè d’Empresa no van arribar a cap acord ahir al Tribunal Laboral de Catalunya, i la UGT de Catalunya continua denunciant que es tracta d’una deslocalització encoberta 

Tal com ja van anunciar, els treballadors i les treballadores de Durex (SSL Healthcare Manufacturing) a la planta de Rubí faran demà divendres, 14 de desembre, la primera jornada de vaga de 24 hores (de 6h a 6h) i es concentraran davant de l’empresa. La decisió es va refermar ahir després de no arribar a cap acord a la mediació entre Comitè d’Empresa i direcció al Tribunal Laboral de Catalunya.

A la reunió d’ahir, l’empresa va oferir als treballadors 57 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats i un topall de 97.000 euros. La UGT de Catalunya considera l’oferta encara insuficient i demana 73 dies per any treballat, amb un màxim de 50 mensualitats, un mínim de 6.000 euros i sense topall per damunt. En termes de prejubilacions, el distanciament de les posicions és absolut: mentre el nostre sindicat demana que siguin a partir de 52 anys i amb el 100% del sou, Durex no vol ni sentir a parlar de prejubilar plantilla.       

Des de l’inici el conflicte, la UGT de Catalunya ha denunciat que es tracta d’una deslocalització encoberta i que la direcció no té cap motiu que justifiqui el tancament de l’empresa, ja que la fàbrica no té pèrdues i simplement vol traslladar-se a un altre país per poder, així, incrementar els seus beneficis. Per al nostre sindicat resulta irònic que l’empresa addueixi raons econòmiques per defensar el tancament de la planta de Rubí, quan va tancar l’exercici 2006 (març 2006-març 2007) amb uns beneficis de 94.000 euros i, des del mes de març fins al moment, els beneficis ja superen els 600.000 euros.

El Tribunal Laboral de Catalunya ha citat de nou direcció i sindicats el proper dilluns, 17 de desembre. Si no s’arriba a cap acord, la plantilla continuarà amb les jornades de vaga, convocades per al dia 18 i 20 de desembre.
{mxc} 

 

Comments are closed.