Principi d’acord a la Hispano Igualadina

busEl Comitè desconvoca les vagues dels dies 18 i 21, a l’espera que l’empresa tanqui les mesures acordades en la propera reunió

El Comitè d’Empresa de la Hispano Igualadina ha decidit desconvocar dues de les quatre jornades de vaga previstes, els dies 18 i 21 de maig, a l’espera que la direcció de l’empresa tanqui el preacord a què s’ha arribat en les darreres hores.

El Comitè d’Empresa ha aconseguit que la direcció arribi a un principi d’acord pel qual garanteix que la jornada laboral serà de 12 hores de jornada (una mitjana de 9 hores de jornada + una única partició de 3 hores) i 12 hores de descans entre jornades. La UGT havia denunciat que l’empresa incomplia els articles relacionats amb el descans dels conductors i que això comportava greus mancances de seguretat, tant per als treballadors com per als passatgers. Tanmateix, la direcció s’ha compromès a lliurar als membres del Comitè el calendari laboral i de festius. Una comissió de seguiment de serveis permetrà controlar els horaris de sortida i arribada d’autobusos i esmerçar els problemes que se’n deriven.

El proper dimarts, empresa i Comitè es reuniran de nou al Departament de Treball. Si la direcció signa el principi d’acord, aquest podria constituir el nou conveni intern de l’empresa. Tanmateix, si s’arriba a una acord, el Comitè procedirà a desconvocar les dues jornades de vaga restants, previstes per als dies 25 i 28 de maig.

Comments are closed.