Principi d’acord en el conveni d’hostaleria que posarà fre a les externalitzacions per primera vegada a Catalunya

hosteleriaLa UGT de Catalunya ha arribat a un principi d’acord amb la Confederació Empresarial d’Hostaleria, Restauració i Apartament Turístics de Catalunya en les negociacions del Conveni Col·lectiu d’Hostaleria de Catalunya.

Ambdues parts signaran aquest principi d’acord el proper 6 de setembre, i després serà sotmès a votació dels treballadors i treballadores, uns 350.000 en temporada alta.

Amb aquest principi d’acord, la UGT aconsegueix que, per primera vegada a Catalunya, un conveni col·lectiu apliqui una clàusula de regulació de les externalitzacions a empreses integrals. D’aquesta manera, les empreses multiserveis contractades per empreses d’hostaleria hauran d’aplicar als seus treballadors i treballadores íntegrament el conveni d’hostaleria. Això suposa una evident millora de les condicions salarials però també de totes les condicions laborals (com per exemple, el tema de jornada).

Aquesta és una de les reivindicacions principals del nostre sindicat pel que fa a la negociació col·lectiva, i s’aconsegueix per primera vegada en un sector com el d’hostaleria i turisme, on les externalitzacions a empreses multiserveis, va en auge en els darrers anys –cambreres de pis, restauració, cuina i zones termals de balnearis- amb l’únic objectiu de precaritzar les condicions laborals de la plantilla.

Així mateix, el principi d’acord a què ha arribat la UGT de Catalunya amb la patronal preveu importants millores socials i econòmiques:

  • Increments salarials de l’1,9% per al 2017; del 1,9% per al 2018; i de l’1,8% per al 2019.
  • Regulació de les subrogacions, especialment importants a sectors com la restauració o els menjadors escolars. Si s’acaba el contracte amb una empresa i es subroguen els treballadors a la nova, aquesta haurà de preservar les condicions laborals anteriors de la plantilla.
  • Cobrament del 100% del salari durant les baixes per intervencions quirúrgiques amb repòs (no ingrés hospitalari).
  • Ampliació de 14 a 17 dies de l’acumulació del permís de lactància.

Des de la UGT de Catalunya ens mostrem molt satisfets per la consecució d’aquest principi d’acord que suposa per primera vegada posar fre a les externalitzacions de serveis a empreses multiserveis per a l’explotació laboral dels treballadors i les treballadores.

 

Comments are closed.