Prisa Radio anuncia 200 acomiadaments més i una reducció salarial del 10%

microfonEl comitè d’empresa de Ràdio Barcelona ha convocat demà una assemblea de treballadors per decidir la resposta a aquesta aplicació de la reforma laboral

Després de l’acomiadament, la setmana passada, de sis treballadors d’ONA FM, la direcció de Prisa Radio ha anunciat al comitè intercentres que la baixada continuada d’ingressos els obliga a fer una retallada de despesa que passaria per l’acomiadament d’un mínim de 200 treballadors i treballadores més –d’una plantilla que no arriba als 1.500-, així com per una rebaixa generalitzada de sous, progressiva en funció de la retribució, però que de mitjana arribaria al 10%.

L’empresa assegura que aquestes mesures són indispensables, però no ofereix dades concretes ni accepta de moment aplicar solucions menys traumàtiques. Davant la gravetat de les mesures anunciades, el comitè intercentres ha invocat el compliment de l’acord signat per ambdues parts per al passat ERO, que impedeix realitzar nous acomiadaments col·lectius durant un període de 18 mesos, és a dir, fins al mes d’abril de 2013. De moment, el comitè ja ha interposat una demanda davant l’Audiència Nacional per l’incompliment dels acords del conveni col·lectiu vigent, relatius a increments salarials de 2011 i 2012.

El comitè considera que no es pot acceptar aquesta brutal aplicació de la reforma laboral, amb acomiadaments i rebaixa salarial dels que menys culpa tenen de la situació financera del grup, mentre els directius cobren sous escandalosos.

En aquest sentit, el comitè d’empresa de Ràdio Barcelona ha convocat una assemblea de treballadors i treballadores demà dimecres, 13 de juny, a les 14.30 hores, per decidir la resposta a aquesta decisió de la direcció del grup que provocarà més atur, més precarietat laboral i la liquidació de l’actual model de ràdio.

Comments are closed.