Projecte XARSE de l’Ajuntament de Barcelona, servei d’acompanyament a persones per derivar-les als recursos que s’adeqüin a les seves necessitats

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el projecte XARSE, Xarxes de Resposta SocioEconòmica, un servei d’atenció integral a les persones, sigui el seu problema de l’àmbit que sigui, i de suport pràctic (amb tramitació telemàtica si s’escau) per derivar al recurs o recursos que més s’adeqüin a la seva necessitat.

Aquest projecte es desplegarà en 6 punts d’atenció als barris, amb l’objectiu d’apropar i facilitar tots els recursos i serveis disponibles i donar una resposta efectiva i integral a les persones i famílies. En aquests punts es realitzaran les següents accions:

 • Suport en la tramitació telemàtica d’ajudes
 • Acompanyament i formació digital
 • Trobades de suport emocional
 • Formació i acompanyament en economia domèstica
 • Sessions de defensa de drets laborals en temps de covid
 Les atencions inicials i el suport a la tramitació d’ajuts s’estan duent de manera presencial amb totes les mesures de seguretat que requereix l’actual context de pandèmia. Les accions grupals i algunes atencions d’assessorament, s’estan adaptant a la possibilitat de la realització telemàtica o presencial, segons context.

Els punts d’atenció als barris estan distribuïts als barris del Raval, el Besòs i el Maresme, la Trinitat Vella, la Trinitat Nova, la Marina i la Zona Nord:

 • El Raval: El punt XARSE del Raval i el Gòtic es troba a l’Oficina del Pla de Barris del Raval sud i Gòtic sud (Robador, 36). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h (matí), i de dilluns a dijous de 15.30 a 18.30 h (tarda). Només s’atendrà amb cita prèvia que es pot sol·licitar trucant al 675 60 85 41.
 • El Besòs i el Maresme: El punt XARSE del Besòs i el Maresme es troba al Casal de Barri Besòs (Cristóbal de Moura, 232). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h (matí), i els dimarts i dijous de 15.30 a 18.30 h (tarda). Només s’atendrà amb cita prèvia que es pot sol licitar trucant al 675 60 79 18.
 • La Trinitat Vella: El punt XARSE de la Trinitat Vella es troba al Centre Cívic Trinitat Vella (Foradada, 36). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h (matí), i els dilluns i dimecres de 15.30 a 18.30 h (tarda). Només s’atendrà amb cita prèvia que es pot sol·licitar trucant al 675 60 79 03.
 • La Trinitat Nova: El punt XARSE de la Trinitat Nova es troba al Casal de Barri de Trinitat Nova (Garbí, 3). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h (matí), i els dimarts i dijous de 15.30 a 18.30 h (tarda). Només s’atendrà amb cita prèvia que es pot sol·licitar trucant al 695 39 20 02.
 • La Marina: El punt XARSE de la Marina es troba a la Sala Pepita Casanelles (Passeig de la Zona Franca, 185). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h (matí), i els dilluns i dimecres de 15.30 a 18.30 h (tarda). Només s’atendrà amb cita prèvia que es pot sol·licitar trucant al 675 60 79 10.
 • La Zona Nord: El punt XARSE de la Zona Nord (Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona) es troba a l’Oficina del Pla de Barris de la Zona Nord (Escolapi Càncer, 6). L’horari d’atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 15 h (matí), i els dimarts i dijous de 15.30 a 18.30 h (tarda). Només s’atendrà amb cita prèvia que es pot sol·licitar trucant al 675 09 72 73.

 

Comments are closed.