PROSEGUR comunica que presenta un ERO i es desvincularà del conveni col·lectiu

prosegurLa UGT denuncia que es tracta d’una estratègia coordinada amb la resta d’empreses del sector per forçar a la renegociació del conveni estatal i incomplir els pactes per al 2014

La UGT denuncia que l’empresa de seguretat privada Prosegur ha comunicat que presentarà un expedient de regulació d’ocupació de rescissió de contractes, així com la modificació substancial de condicions de treball i inaplicació del conveni col·lectiu. Aquesta és la resposta a la negativa dels sindicats amb representació a la mesa del conveni estatal a la proposta patronal de no aplicar els acords pactats i congelar salaris durant quatre anys més.

La plantilla de Prosegur està formada per uns 20.000 treballadors i treballadores a nivell estatal i uns 3.500 a Catalunya, tot i que l’empresa encara no ha detallat quin serà el nombre d’afectats per l’ERO ni la seva distribució territorial.

El nostre sindicat denuncia que no existeix cap motiu que justifiqui aquesta decisió i que es tracta d’una estratègia coordinada amb la resta d’empreses del sector per forçar a la renegociació del conveni estatal i incomplir el seu contingut per al 2014, amb la congelació i consolidació de les pèrdues salarials dels treballadors fins al 2017.

Cal recordar que el conveni col·lectiu estatal del sector ja ha estat modificat en dues ocasions, el que ha suposat que els treballadors i les treballadores assumissin grans esforços (congelació salarial des del 2010 i disminució salarial en 2013), amb l’objectiu de donar sostenibilitat al marc de negociació estatal. A canvi, es va pactar que el 2014 els treballadors recuperarien part del salari reduït l’any passat com a conseqüència de l’eliminació fins al 31 de desembre de 2013 dels plusos de transport i vestuari en les pagues extraordinàries. Ara, les patronals pretenen incomplir aquest acord.

La UGT prepara mobilitzacions i accions judicials per frenar l’evident coordinació entre les patronals APROSER, FES i UAS per forçar l’incompliment del conveni. A més de Prosegur, també ha anunciat desvinculació del conveni Securitas, i s’espera que la resta d’empreses del sector facin el mateix. Des del nostre sindicat lamentem que les patronals només busquin la precarització del sector, en lloc d’apostar per un col·lectiu de treballadors cada cop més professional i capacitat per a les exigències actuals de la societat.

Comments are closed.